Egészségügy

2023.11.20. 16:45

800 milliós fejlesztés a Petz-kórházban - Új eszközpark segíti a daganatos betegek ellátását Győrben - fotók

Európai Uniós forrásból fejlesztette az onkológiai és kardiológiai eszközparkját a Győr-Moson Sopron Vármegyei Petz Aladár Egyetemi Oktató Kórház.

Pozsgai Kitti

Fotók: Rákóczy Ádám

A győri kórház legújabb projektje többek között egy olyan sugárterápiás eszközzel gazdagította az intézményt, amilyen nincs még egy Magyarországon. A Győrbe érkező betegek színvonalas ellátása még egy hatalmas lépést tett előre az onkológiai és kardiológiai orvostechnikai eszközök beszerzésével.

- A projekt célja volt, hogy a betegek a lehető legjobb és legbiztonságosabb onkológiai és kardiológiai ellátásban részesüljenek- mondta az ünnepélyes projektzáró rendezvényen dr. Sipőcz István, a PAEOK Onkoradiológiai Osztályának osztályvezető főorvosa, orvosigazgató helyettes, projektmenedzser. -Mivel a daganatos betegek kezeléséről ma már kizárólag onko-teamekben döntenek a kórház szakértő orvosai, fontosnak tartottuk a társszakmák megjelenítését is a projektben, úgymint a Fej-nyaksebészeti Osztály és az Urológiai Osztály.

A projekt keretében orvostechnikai eszközöket és gépeket szereztek be a kijelölt szakmák számára a stratégiai és átfogó célok elérése érdekében. A közel 800 milliós fejlesztés keretében a komplex onkológiai ellátáshoz nélkülözhetetlen sugárterápiás eszközpark fejlesztése valósult meg. A projektnek köszönhetően magas színvonalú egészségügyi ellátást lehet biztosítani a régióban élőknek, ami hozzájárul ahhoz, hogy bizonyos kezelésekért ne kelljen más városokba utazni.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában