2024-es büdzsé

2023.06.05. 14:32

Védelmi költségvetés jövőre

kisalfold.hu

Fotó: Krizsan Csaba

Dr. Czomba Sándor, a Gazdaságfejlesztési Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára volt Kara Ákos országgyűlési képviselő vendége Gyirmóton. A fórumon az államtitkár a jövő évre tervezett költségvetésről szólva kiemelte, hogy a 2024-es költségvetés elsődleges célja a szomszédunkban zajló háború miatt a védelem: olyan költségvetésre van szükség, amely megvédi az ország biztonságát, a családokat, a munkahelyeket, a nyugdíjakat valamint a Brüsszel és a magyar baloldal által megszüntetni kívánt rezsicsökkentést.

Kara Ákos lapunk kérdésére elmondta, hogy a kormány a következő évre egy nagyon jelentős összeget, 1360 milliárd forintot javasol a Rezsivédelmi Alapba a családok, önkormányzatok és különböző fontos közintézmények rezsitámogatására. Czomba Sándor beszámolt arról is, hogy a kormány több mint hat milliárd forintos kerettel újabb támogatási programot indított magyar vállalkozások számára. Ez a program a Vállalkozó Start II. Program, amely induló egyéni, vagy mikrovállalkozásnak minősülő társas vállalkozások számára nyújt majd vissza nem térítendő támogatást a kezdeti költségeik fedezése és versenyképességük növelése érdekében.

Dr. Czomba Sándor és Kara Ákos. Fotó: Krizsán Csaba
Fotó: Krizsan Csaba

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában