Két év

2023.06.05. 11:06

Új ügyvezetője van a Városkapu Zrt.-nek Tatán

A hónap utolsó szerdáján ült össze a tatai képviselő-testület, hogy meghozza döntéseit.

kisalfold.hu

A napirendek előtt Michl József polgármester átadta a két új bírósági ülnöknek a megbízólevelét. Balogh Katalin óvodapedagógust a Geszti Óvoda, míg Nagy Mária Teréziát a tatabányai Bláthy Ottó-szakiskola jelölte a tisztségre. 

A megbízatás négy évre szól és nem hivatalos bírókként kell részt venniük azoknál az ügyeknél, ahol fiatalkorúak is érintettek. Az első napirendi pontban elfogadták a város tavalyi költségvetés-tervezetét. A szavazás előtt a polgármester elmondta, hogy a nehéz körülmények miatt nem tudtak mindent úgy megvalósítani, ahogyan tervezték. 

– A jó, hogy a projekteken nem esett csorba, sőt, még plusztámogatást is kaptunk azokra a magyar államtól. A saját kisebb projektjeinket kellett áttervezni. Mellette a város kötelező feladatainak az ellátását végig biztosítani tudtuk és szociális területen is minden feladatot el tudtunk látni, amivel a városban élő rászorulókat segíthettük – mondta a polgármester. 

A napirendek között szerepelt a tatai cégek beszámolóinak elfogadása is. A Városkapu zrt. esetében többek között elmondták, hogy az elmúlt időszakban a nehézségek ellenére is nőtt a bevételük. Kiemelték a Fényes tanösvényt, ahol az elmúlt 5 évben ötszörösére emelkedett a bevétel. 

Michl József továbbá megköszönte Berczelly Attilának, a Városkapu zrt. ügyvezető igazgatójának az eddigi munkáját. Ugyanis megbízása május 31-ével lejárt és azt nem kívánta meghosszabbítani. A város – pályázó hiányában – a cég vezetésére dr. Cseh Georginát bízta meg 2025. május 31-ig. 

A kezdetektől - A polgármester elmondta: a vezérigazgató a Városkapu zrt. létrehozásától kezdve vezette a céget. – Berczelly Attila építette fel ezt a céget a városnak, közben sok bántást és kritikát is el kellett viselnie, de szerencsére a dicséretek voltak többségben. Ezek erősítették munkájában. Nagyon köszönöm az együttműködést, hogy együtt dolgoztunk – mondta a polgármester, aki búcsúként és köszönetként háromhavi illetményt javasolt a távozó ügyvezetőnek. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában