Fórum

2023.06.03. 21:29

Támogatásokról, költségvetésről beszélt Czomba Sándor államtitkár Gyirmóton

Gyurina Zsolt

Kara Ákos és Czomba Sándor a gyirmóti fórumon.

Fotó: Krizsan Csaba

Czomba Sándor, a Gazdaságfejlesztési Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára volt Kara Ákos országgyűlési képviselő vendége Gyirmóton. 

A fórumon az államtitkár a jövő évre tervezett költségvetésről szólva kiemelte, hogy a 2024-es költségvetés elsődleges célja a szomszédunkban zajló háború miatt a védelem: olyan költségvetésre van szükség, amely megvédi az ország biztonságát, a családokat, a munkahelyeket, a nyugdíjakat valamint a Brüsszel és a magyar baloldal által megszüntetni kívánt rezsicsökkentést. 

Kara Ákos lapunk kérdésére elmondta, hogy a kormány a következő évre egy nagyon jelentős összeget, 1360 milliárd forintot javasol a Rezsivédelmi Alapba a családok, önkormányzatok és különböző fontos közintézmények rezsitámogatására. 
Czomba Sándor beszámolt arról is, hogy a kormány több mint hatmilliárd forintos kerettel újabb támogatási programot indított magyar vállalkozások számára. Ez a program a Vállalkozó Start II. Program, amely induló egyéni, vagy mikrovállalkozásnak minősülő társas vállalkozások számára nyújt majd vissza nem térítendő támogatást a kezdeti költségeik fedezése és versenyképességük növelése érdekében. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában