Kovács-Simon Pajta

2023.06.06. 09:33

Parasztszalon-előadást tartottak Mecséren

A Parasztszalon előadás-­sorozatot Hartyándi Jenő álmodta meg és hozta létre ravazdi birtokán.

kisalfold.hu

Nemrég Alexay Zoltán természetfotós-aktivista tanár tartott előadást, s most szombaton ismét program helyszíne a mecséri Pajta. Fotó: Henics Tamás

A Mediawave összművészeti fesztivál egykori igazgatójának új kezdeményezése tematikus elő­adás-sorozatokra tagolódik. Az érdeklődők így érdekes életutakat, foglalkozásokat, művészeti tevékenységeket ismerhetnek meg. Mecséren adódott az ötlet, hogy Alexay Zoltán természetfotós-aktivista tanár portréelő- adását a közelmúltban megújult Kovács-Simon Pajta terében tartsák meg. Az egybegyűltek egy remek előadást hallhattak bőséges vetített háttérrel, s a nyugdíjas pedagógus gazdag élettörténetébe kaphattak betekintést.

A pajtát 1908-ban Simon János mecséri földműves építtette, majd hosszú évtizedeket várt. Helyi védetté nyilvánítása mellett 2020-ban új fejezetéhez érkezett a története, egy nyertes pályázatnak is köszönhetően. Megújulásának megálmodója, a tulajdonos dr. Kovács Norbert elkötelezett arra, hogy az elkövetkezendőkben rendszeresen programokat szervezzenek majd a térben, melynek hangulata igazán különleges. Legközelebb az épület megújulási munkálatait vezető, ugyancsak Mecséren élő Ádám Zoltánnak lesz egy, a felújítás során keletkezett tapasztalatait bemutató előadása a közelgő Ladikos Fesztiválon, június 10-én.

Nemrég Alexay Zoltán természetfotós-aktivista tanár tartott előadást, s most szombaton ismét program helyszíne a mecséri Pajta. Fotó: Henics Tamás

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában