Huszárok részvételével

2023.06.05. 19:00

Nemzeti Összetartozás Napja Kópházán

kisalfold.hu

Forrás: Soproni Huszár Hagyományőrző Egyesület közösségi oldala

A Soproni Huszár Hagyományőrző Egyesület szervezésében a helyi Horvát Nemzetiségi Önkormányzat és a Fidesz Kópházi Szervezete részvételével tartottak megemlékezést és koszorúzást Kópházán a Nemzeti Összetartozás Napján a nemzeti összetartozás emlékművénél. 

Beszédet mondott dr. Dóczy Barna, huszár hagyományőrző, történelmi áttekintést tartott. Firtl Mátyás, korábbi országgyűlési képviselő megköszönte a hagyományőrző huszároknak, hogy szívügyüknek tartják a történelmi hagyományok méltó tovább örökítését. Beszédében megemlékezett arról, hogy Sopron és környékbeli településeknek megadatott a népszavazás lehetősége a trianoni döntés ellenében, ami más elszakított magyarlakta településeknek nem. Emlékeztetett: 2005. december 4-én szintén érvényes és eredményes népszavazási eredménnyel támogatta Sopron és környéke a külhoni magyarok kettős állampolgárságát.

Forrás: Soproni Huszár Hagyományőrző Egyesület közösségi oldala

 

Forrás: Soproni Huszár Hagyományőrző Egyesület közösségi oldala

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában