28 új férőhely épül

2023.06.02. 21:28

Letették az új bölcsőde alapkövét Nagyszentjánoson - galéria

Gyermekkézlenyomatok mellett a napi Kisalföld is belekerült az időkapszulába.

kisalfold.hu

2021-ben kezdték el a tervezést és a település képviselő testülete elfogadta és egyhangúlag megszavazta, hogy pályázzanak bölcsődére, amit meg is nyertek. Fotók: Rákóczy Ádám

Ahogy arról korábban beszámoltunk, bölcsődét épít a település, noha tizenhárom éve még osztályok összevonásától tartottak az alacsony gyermekszám miatt. Fridericsné Cecília azt mondja egyértelműen a kormány és a falu családpolitikájának köszönhetik, hogy most már az infrastruktúra fejlesztés a kérdés, mert mind az óvodában, mind a bölcsődében sok a gyermek, kiugró születés számú évek vannak mögöttük. A családbarát szellemiség jó kifejezője, hogy három játszótér van a kétezer fős településen. – A térségben először indítottunk családi bölcsődét, hat település társulásával működtetett bölcsiként indult 2013-ban.

Eddig az óvoda egyik csoportszobájában kaptak helyet a bölcsődések, de már az ovisoknak is szükségük van arra a helyiségre, és a bölcsődei várólista is egyre hosszabbra nyúlt. Halaszthatatlanná vált egy új épület kialakítása.

2021-ben kezdték el a tervezést és a település képviselő testülete elfogadta és egyhangúlag megszavazta, hogy pályázzanak bölcsődére, amit meg is nyertek. Január végén adták át a munkaterületet egy két hónapos leállás azonban lassította a folyamatot mert tisztázni kellett néhány statikai kérdést. A Bakony-ér Intézmény fogja üzemeltetni, mint eddig is. – Az épület még idén megépül, és a működési engedély megszerzése után a legreálisabb hogy a következő nevelési évet már az új bölcsivel kezdjük meg az új 28 férőhellyel. – mondja a település első embere.

Az alapkőletételnél az időkapszulába került egy csoportkép a mostani bölcsődésekről, a gyerekek kézlenyomatvirágai, és a képviselő testületről fotója mellé pénteki lapszámunkból is került egy példány.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában