Püspöki áldás

2023.06.05. 12:26

Jubileum a szanyi iskolában

Jubileumot ünnepel idén a Szanyi Szent Anna Katolikus Általános Iskola: harminc évvel ezelőtt kapta vissza az intézményt az egyházmegye és kezdődhetett el ismét az egyházi oktatás. Az évfordulót Boldog Apor Vilmos vértanú püspök emléknapjával kötötték össze.

kisalfold.hu

Veres András megyéspüspök is közreműködött az emlékfa ültetésében. Fotó: Tóth Imre

Az ünnepség a Veres András győri megyéspüspök által celebrált szentmisével kezdődött. A szertartáson az iskola énekkarosai közreműködtek Gödri Dániel vezetésével és Takács Annamária kíséretével. A befejező áldás után a nyolcadikos diákok Boldog Apor Vilmos püspökről olvasták fel a helybeliek visszaemlékezéseit. A szanyiak a vértanú püspök kedvességét, közvetlenségét, nagylelkűségét emelték ki elbeszéléseikben.

Az iskolában Tóthné Molnár Bernadett, az intézmény igazgatója köszöntötte a vendégeket. Tiszteletét fejezte ki mindenkivel szemben, akik harminc évvel ezelőtt részt vállaltak az iskola újraindításában. Külön is kiemelte Kapui Jenő akkori szanyi plébános tevékenységét, illetve dr. Pápai Lajos emeritus győri megyéspüspök támogatását. Veres András és Tóthné Molnár Bernadett a tanulók segítségével emlékfát ültettek el, majd az egykori püspöki kastély falán lévő emléktáblánál elhelyezték megemlékező koszorúikat.

Veres András megyéspüspök is közreműködött az emlékfa ültetésében. Fotó: Tóth Imre

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában