Suhantak a nyílvesszők

2023.06.08. 16:08

Győri győzelem a történelmi örömíjászversenyen Tatán

Immáron 16. alkalommal rendezte meg a Tatai Tömegsport és Tájfutó Honvéd Sportegye- sület íjászainak – köztük a Ta- tai Celőkéknek – a történelmi örömíjászversenyét. Idén a gyönyörűen felújított Esterházy-­kastélyban volt a versenyközpont. A szervezők 24 célt jelöltek ki.

Kiss T. József

Az egész napos versenyen több mint 110 íjász mérte össze tudását. Újítás volt, hogy a célok közül kilenc tematikájában szorosan kapcsolódott Tatához. Helyet kapott ebben a vár, a patara, a tatai címer, a pezsgőgyár, a lóverseny és természetesen a malmok is. A célok rövid ismertetőjét olvashatták is az érdeklődők. A verseny végén ezekről az ismertetőkről szóló rövid kvízkérdéssor várta a versenyzőket. A helyes választ adók között értékes, íjászattal kapcsolatos nyereményeket sorsoltak ki. A cél ezzel az volt, hogy a versenyzőkkel kicsit jobban megismertessék Tata történelmét. 

A győri Bercsényi-íjászegyesület csapata végleg elnyerte és hazavihette a vándorserleget Tatáról.

„Immáron harmadik alkalommal a győri Bercsényi- íjászegyesület nyerte meg a csapatversenyt, így ők végleg hazavihették a vándordíjat” – tudtuk meg Kovács-Pataki Csengétől, a Tatai Celőkék tagjától, az íjászverseny egyik ­szervezőjétől. „Öröm volt ezt a versenyt nézni és részt venni rajta, remélem, még sok ilyen hasonló verseny lesz itt Tatán is” – tette hozzá Csenge. Michl József, Tata polgármestere, a Tatai Örömíjász Verseny fővédnöke felajánlott egy újabb vándordíjat, amely jövőre indul útjára Tatáról. 

A legjobb Komárom-Esztergom vármegyei eredményt Oláh Róbert, a tatabányai Múltunk és Jövőnk Egyesület íjásza érte el, megnyerte kategóriaversenyét. Rákossy Levente, a Tatai Celőkék íjásza 3. lett versenyszámában. A Tatai Ce- lőkék a verseny rendezőjeként csapatban nem indultak a versenyen. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában