Siker

2023.06.02. 23:20

Gyerekek állítottak fel magyar rekordot horgászversenyen Komárom-Esztergomban

A Komárom-Esztergom Megyei Horgászegyesületek Szövetsége (KEMHESZ) szervezésében beállították az egy időben spiccbottal horgászó legtöbb gyerek rekordját az Esztergom-Búbánatvölgyben található Kerek-tó partján rendezett gyermeknapi horgászversenyen.

kisalfold.hu

A rendezvény elsődleges célja a horgász- sport népszerűsítése, a halak, a víz megismerése, megismertetése volt. A rekorddöntés hivatalos jegyzőkönyve szerint összesen 250 gyermek horgászott egyszerre egy helyen spiccbottal. FOTÓ: KEMHESZ

Esztergom Zoltai Dániel, a KEMHESZ elnöke elmondta: 250 gyermek szerepel a rekorddöntés hivatalos jegyzőkönyvében. Ezt a nagy létszámot úgy sikerült elérni, hogy a térség tíz horgászegyesülete – köztük Pest vármegyei résztvevők – közösen pályázott a verseny megrendezésére.

A program védnökségét Hernádi Ádám, Esztergom polgármestere vállalta, a díjkiosztón részt vett Erős Gábor, a térség országgyűlési képviselője is. A legeredményesebbeket a Mohosz HUNOP pályázatának köszönhetően minden egyesület külön díjazta, ezenfelül a fiatalok saját egyesületeiktől és a KEMHESZ-től is vehettek át elismerést, illetve ajándékot, így egyetlen résztvevő sem távozott üres kézzel.

A másfél órás horgászat után a gyerekek halfelismerésben, valamint célba dobásban mérték össze tudásukat külön ajándékokért. A rendezvényen több évtizedes munkájának elismeréséül kitüntetést vehetett át Csiszár József, valamint a horgászvizsgákon önkéntes segítőként közreműködő Osvald Zsanett kapott kitüntetést, illetve a térség horgászszervezetei megköszönték Debreczeni István esztergomi rendőrkapitánynak a 10 éves szolgálatot.

A szövetség, mint a vármegye legnagyobb civil szervezete, kiemelt figyelmet fordít az utánpótlás nevelésére, a fiataloknak szóló programokra. A rendezvény elsődleges célja a horgász- sport népszerűsítése, a halak, a víz megismerése, megismertetése volt.

A program a Mohosz-OHSZK HUNOP és KIRE pályázatainak támogatásával valósult meg – ismertette Zoltai Dániel, a KEMHESZ elnöke.

A rendezvény elsődleges célja a horgász- sport népszerűsítése, a halak, a víz megismerése, megismertetése volt. A rekorddöntés hivatalos jegyzőkönyve szerint összesen 250 gyermek horgászott egyszerre egy helyen spiccbottal. FOTÓ: KEMHESZ


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában