EzTörténtKisalföld

2023.06.02. 08:06

Erről írtunk 60 éve - asszonyoknak tartottak nyári kabátka divatbemutatót Sopronban

Három évtized, három életkép Sopron és környéke múltjából.

kisalfold.hu

60 éve – Asszonyoknak nyárra

Már lezajlottak a nyári kabátka-divatbemutatók. A szeszélyesnek ígérkező nyárnak megfelelően leggyakoribb összeállítás a kompié. Még a délelőtti strandruhákhoz is kabátka jár. Délutáni és esti öltözékeket csak a kiegészítő köpennyel láttunk. Ízelítőül néhány csinos megoldás: 1. Csíkos karton strandruha, a zsebek alatt induló lerakással. 2. Nagyon divatos szoknya-blúz megoldás, pöttyös spercerrel. 3. Santung enyhén karcsúsított zsákruha, keskeny szegéllyel az ovális kivágásban. 4. Selyemkompié estére. A ruha sárga-halványlila-fekete imprimé, 3 sor borostyánsárga gyöngy tartja a nyakban vállpánt helyett.

50 éve – László Gyula kiállítása Sopronban

László Gyula professzorról, az Európa-hírű régész-művészettörténészről kevesen tudják, hogy kitűnően rajzol. Meghitt órákban, baráti társaságban szívesen veszi elő rajztömbjét, hogy néhány találó vonással megörökítse a vele szemben ülő ember arcát, s hogy azt az élményt is az öröklétbe menekítse, amelyet a portré alanyával töltött rövidebb vagy hosszabb idő jelentett számára.

30 éve - Eladják a Széchenyi-majort

A nagycenki Széchenyi-majort a téesz laskagomba-termesztéssel hasznosította, de idővel - a veszteségek miatt - bérbe adták az épületet, ahol továbbra is gombával foglalkoztak. Mivel az épület karbantartása és felújítási munkálatai sok pénzt emésztettek fel, a téesz vezetése úgy határozott, eladja a majort.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában