EzTörténtKisalföld

2023.06.06. 06:43

Erről írtunk 20 éve - Veszélyes vizeken jártak a békegalambok Győr-Moson-Sopronban

kisalfold.hu

40 éve: Fekete krónika

A vízi közlekedés és fürdőzés veszélyeire hívta fel a figyelmet lapunk cikke, mert az evezősök, motorcsónakok, vízi turisták és fürdőzők többször veszélyhelyzetet idéztek elő, a rájuk vonatkozó szabályok figyelmen kívül hagyásával. – A vízbefulladások okai között kevés a vízi közlekedési b aleset (csónakok, hajók ütközése). Annál több viszont az ittasan való csónakázás. A tragédiák nagy része fürdőzés közben történik, tiltott helyen, a fürdőző számára ismeretlen vízben. És itt is „előkelő” helyen áll az okok között az ittasság. – írtuk.

20 éve: Galambokkal a postákért

A kisközségi postahivatalok bezárása ellen a béke üzenetével és szimbólumával galambröptetéssel tiltakoztak a polgármesterek. A hatszáz főnél kevesebb lakosú postahivatalok bezárása a megyében 49 települést érint.

 

10 éve: Már éreztette hatását a közelgő árvíz

Harmadfokú készültség felett, 820 centiméter körüli tetőzést jósoltak a szakemberek a következő hétre a Dunán Nagybajcsnál: a 2002-ben mért legnagyobb vízszint ott 872 centiméter volt. Vízügyeseket vezényelnek a térségbe, a Mosoni-Duna árvízvédelmi fejlesztésén dolgozó gépek töltést erősítettek, fóliáztak, hogy fogadják az árhullámot.

 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában