Ellentmondás

2023.06.05. 14:28

Eltűnt ülés - jegyzet

Csak a 37-es hely „gazdája” érzi kényelmetlenül, hogy részben becsapták, részben bitorolta a másét…

Mohay Gábor

Az előző napi, felsővezeték hibája okozta vasúti káosz után megkönnyebbülnek az utazók: a Budapestre Sopronból induló intercity az előzetes tájékoztatáshoz híven csak öt percet késve érkezik Győrbe. Röpke pillantás az előzetesen megváltott menetjegyre, remek, a jelzett számú kocsi éppen előttük áll meg. Felszállás, megvan a hármassal kezdődő helyek kupéja, lássuk, hol a 35-ös és a 37-es? És most jön a derült égből villámcsapás, a 35-ös felirata a 31-es és a 33-as mellett ott van az illetékes ülések fölött, szemben pedig a 32, 34, 36 jelűek sorakoznak. Sehol a 37-es!

Újabb ellenőrzés a helyjegyen, nincs tévedés, azon a 37-es szám virít, egyre kárörvendőbben. Hitetlenkedve tájékozódás a szomszédos fülkéknél, az egyiken húszassal, a másikon negyvenessel kezdődő számok szerepelnek. Szerencse, hogy éppen hatan utaznak, sikerül egymás közt elosztani a helyeket. Jön a kalauz, munkáját végezve kezeli a jegyeket, fel sem tűnik neki az ellentmondás. Csak a 37-es hely „gazdája” érzi kényelmetlenül, hogy részben becsapták, részben bitorolta a másét… 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában