Amerikai delegáció

2023.06.07. 15:26

Daytona Beach polgármestere jelképesen átadta a Nascar-város kulcsát Dr. Dézsi Csaba Andrásnak - fotók

A közép-floridai tiszteletbeli konzulja, polgármestere és a Nascar ügyvezető igazgatója is Győrbe látogatott szerdán. Az illusztris delegáció a Budapesti Hungarian Summit rendezvényre érkezett hazánkba, de Győrbe is ellátogattak.

kisalfold.hu

Derrick Henry, a Florida állambeli Daytona Beach polgármestere, még jelképesen a város kulcsát is átadta Dr. Dézsi Csaba András polgármesternek, s kiemelte, mind őt, mind pedig a Győr lakóit szívesen látják Daytona Beach-en.

Idén a felsőoktatási és az üzleti kapcsolatok építése kerül fókuszba a Hungarian Summit-on. A rendezvényt Pazaurek Piros közép-floridai tiszteletbeli konzul kezdeményezésére évente rendezik meg az Amerikai Egyesült Államokban és Magyarországon, évenként változó helyszínnel. A rendezvény célja, hogy a két ország oktatási, kulturális és vállalati szereplői megismerjék egymást, és erősödjenek a gazdasági, a társadalmi és az üzleti kapcsolatok.

A eseményre az USA-ból hat állam hét egyetemének küldöttei érkeztek, valamint 6, millió dolláros profitú nagyvállalat képviselője is részt vesz a háromnapos rendezvényen. A delegáció Győrbe is ellátogatott, ahol az egyetemen is fogadták őket, majd Dr. Dézsi Csaba András polgármester köszöntője után egy baráti ebédre is megvendégelte a delegáció tagjait.

– Győrnek hihetetlen jó reputációja van az országban, mindig nyitottak a nemzetközi együttműködésekre – mondta el Pazaurek Piros közép-floridai tiszteletbeli konzul. – A technika ördöge közbeszólt, így az ajándékcsomagja, amit Daytona Beach a városnak szán még nem érkezett meg. De úgy gondolom a mai találkozó egy hosszú távú komoly együttműködés, akár testvérvárosi kapcsolat megalapozója is lehet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában