Képviselők

2023.06.01. 22:20

Beszámolót tartottak a Gondviselés Házáról Csornán

A csornai képviselő-­testület legutóbbi ülésén beszámolót terjesztettek elő a Magyar Máltai Szeretetszolgálat által működtetett Gondviselés Háza tevékenységéről. Az intézmény a fogyatékkal élők nappali ellátását biztosítja, harmincöt település tartozik hozzájuk.

kisalfold.hu

2022-ben hetvenöt ellátottról gondoskodtak. Köztük vannak látássérültek, mozgássérültek, értelmi fogyatékosok, illetve halmozottan sérültek is. Tíz százalékuk 18 év alatti, 70 százalékuk pedig 18 és 64 közötti. A legfiatalabb 3 éves, a legidősebb 32.

Az elmúlt évről a beszámoló megjegyzi, hogy Covid-megbetegedésekkel kezdődött, majd az orosz–ukrán háború érintette jelentősen a nappali ellátást. A Szent István téren márciustól májusig szüneteltették a szolgáltatást, helyette infokommunikációs eszközökön biztosítottak ellátást. Azokat, akiknek mindenképpen szükségük volt a felügyeletre, a Laky Döme utcai telephelyen fogadták.

A gondozottaknak a különböző szolgáltatások mellett az intézmény munkatársai igyekeztek színes szabadidős programokat is szervezni. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában