Képviselő-testületi ülés

2023.06.02. 23:14

600 millió forintot nyert Komárom

Ülést tartott a minap a komáromi képviselő-testület, melyen szó esett az elnyert pályázatokról, az esedékes szúnyoggyérítésről, illetve az óvodai férőhelyek számának módosításáról.

kisalfold.hu

Az ülésen beszámolót tartott a Komáromi Rendőrkapitányság, az általuk fejlesztési célokra kért 6 millió forintos támogatást a testület megszavazta. Elköszönt a plénumtól a vármegyei rendőrfőkapitány, Farkas Gábor, akinek tíz évre szóló mandátuma idén szeptemberben jár le.

Gátfalvi-Delbó Gabriella, a Klapka György Múzeum igazgatóhelyettese az ülésen ismertette a Brigetio Öröksége Látogatóközpont áprilisi nyitása óta szerzett tapasztalatokat. A kiállítás iránt nagy az érdeklődés, nemcsak a fiatalok, de az idősebb korosztály tagjai is előszeretettel használják az érintőkép- ernyőket és a VR-szemüveget. A helyi iskolák mellett a környékbeli intézmények is jelentkeznek a múzeumpedagógiai foglalkozásokra, a nyár folyamán pedig tervben van egy tábor szervezése.

Dr. Baksa-Ströcker Renáta jegyző beszámolt arról, hogy a kormányhivatal ellenőrzést tartott az óvodákban. Kiderült, hogy vannak olyan csoportszobák, amelyek alapterülete kisebb, mint 2 négyzetméter/fő, ezért csökkentették az óvodai férőhelyek számát. Hozzátette, hogy ez az intézmények életében nem jelent gondot, ugyanis az érintett óvodák nem működtek százszázalékos kihasználtsággal.

Komárom sikerrel szerepelt a TOP Plusz program Élhető város pályázatán, így az önkormányzat 600 millió forintot nyert el. Ebből az összegből megújul a Csillagerőd zöldfelülete, a Frigyes-laktanya játszótere, míg a Kállay Ödön parkban kondipark létesülhet. Az egészségügyi alapellátásra 280 millió forint értékben nyertek pályázatot, amit részben épületkorszerűsítésre, részben eszközbővítésre fordítanak.

A polgármester beszélt a szúnyoggyérítésről, a katasztrófavédelem a héten kémiai gyérítést végez a városban. Csökkentették az óvodai férőhelyek számát, mert egyes csoportszobák alap- területe kisebb, mint az előírt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában