18. születésnap

2023.05.17. 16:05

Ünnepelt Tata város diákönkormányzata

Tata város Diákönkormányzatának 18. születésnapját ünnepelték május 14-én a Kőfaragó házban, ahová a fiatalok beszélgetésre hívták az elmúlt 18 év diákpolgármestereit. Az eseményen Rigó Balázs Tata alpolgármester mondott köszöntőbeszédet, amelyben felidézte a nagykorúságig vezető út néhány állomását.

Kiss T. József

A 18 év hosszú útján tapasztalatok összegződtek, rengeteg érték született és a mai napig izgalmas újdonságok adnak élményeket a tatai diákoknak.

A Tavidök tagjai, diákpolgármesterek, mentorok, valamint a tatabányai diákönkormányzat és a TVÖLV Egyesület meghívottai. Fotó: tata.hu

Az ünnepi találkozó alkalmával partnerségi megállapodás született Tata Város Önkormányzata és a TAVIDÖK között, amelyet Rigó Balázs alpolgármester és Ködmön Kristóf diákpolgármester jegyzett,  és ami folytatása  a 2008-ban Balázsfalvi Balázzsal, akkori diákplgármesterre aláírt alapszerződésnek. Ugyancsak együttműködési szerződést írt alá a TAVIDÖK és a TVÖLV (Te Vagy Önmagad Legjobb Verziója) Egyesület, amelyet Ködmön Kristóf diákpolgármester és Szénási Edina  is megesősített aláírásával. Cserteg István ifjúsági referens beszélgetésre invitálta Orbán Ádám, Dózsa Eszter, Kelemen Anna, Bátki Piroska és Ködmön Kristóf diákpolgármestereket, akik beszéltek az általuk érintett korszakok kihívásairól, élményeiről és hatásairól.

Rigó Balázs Tata alpolgármestere és Ködmön Kristóf diákpolgármester megállapodást írtak alá.

Ezután közös daléneklés, majd tortázás és beszélgetés következett a szülinapi programban. Az esemény záróakkordja kávékostolás és barangolás volt, melynek során a Rácz Adrienn házigazdaként mutatta meg a Kőfaragó házat a vendégeknek.

A tartalmas és jó hangulatú találkozón ott voltak a TAVIDÖK jelenlegi és korábbi mentorai is. Köztük Robozné Schőnfeld Zsuzsanna, Dr. Varga András képviselők, Osgyáni Zsuzsanna nemzetközi referens és Seres Éva mentor. A születésnapi ünnepre meghívást kaptak a Tatabányai Diákönkormányzat tagjai is. A tortát Parcza Pancsa, a tatabányai Kereskedelmi Szakközépiskola tanulója készítette.

Tortákkal lepte meg társait Parcza Pancsa cukrász tanuló, aki maga is a TAVIDÖK tagja.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában