Megújult az épület

2023.05.22. 16:14

Több mint 252 millióból korszerűsítették a Mónus Illés utcai bölcsődét Győrben

Húsz szabad hely és egy gyönyörűen felújított épület várja a a bölcsődés korú gyermekeket a Mónus Illés utcában. A közel háromszázmilliós felújítás hétfőn fejeződött be, az energetikai korszerűsítés mellett a belső terek is megszépültek.

kisalfold.hu

Fotó: Huszár Gábor

A 48 férőhelyes épület falait és a tetőt is szigetelték, ez utóbbi vízszigetelő réteget is kapott. A bölcsődei épületrészben kicserélték a nyílászárókat és kialakítottak egy 5,13 kWp névleges teljesítményű napelemes rendszert is és a gépészeti felújítást is elvégezték.

A fennmaradó összegből pedig ki tudták cserélni a pelenkázókat, lefestették a termek falait, a mosdók csapjai is megújultak, a két épületet összekötő folyosó pedig vadonat új burkolatot kapott. Így kívül-belül megújulva várja a bölcsőde és annak tizenhárom dolgozója a kicsiket.

Mónus  Illés  utcai Bölcsőde energetikai korszerűsítése a TOP pályázaton elnyert 252 694 591 forintból valósult meg. 

Az átadón részt vett Dézsi Csaba András, polgármester, Pergel Elza, alpolgármester és Borsi Róbert, a körzet önkormányzati képviselője.

– A legfiatalabb generáció közösségbe integrálása itt kezdődik, ez egy rendkívül fontos feladat. A fejlesztéssel pedig a családokat is segítjük – mondta el Dézsi Csaba András polgármester az átadón.
Pergel Elza alpolgármester kiemelte, az intézmények energetikai korszerűsítése már régebb óta zajlik a városban, de talán sosem volt annyira aktuális, mint a mostani helyzetben. Ezzel a beruházással egy nemcsak szép, de környezetbarát és fenntartható épület készült el.
– Ezek a gyerekek egy egészen más világban fognak felnőni, mint mi anno a nyolcvanas években. Ugyanakkor az alapvető értékeket és az első társas kapcsolatokat ezek közt a falak közt sajátítják majd el – mondta el Borsi Róbert a körzet önkormányzati képviselője. – A bölcsőde segít a szülőknek, hogy egyensúlyt tudjanak teremteni a családi élet és a munka közt.

A 48 férőhelyes bölcsődében jelenleg 27 kisgyermek beszoktatása zajlik és várják a további jelentkezőket.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában