Testvérvárosi futókapcsolat

2023.05.22. 10:51

Tatát és Gerlingent évtizedek óta összeköti a szabadidősport is

Tata és németországi testvérvárosa, Gerlingen között több mint 30 éve tart a jó kapcsolat. A tatai Sprint Futóklub és Gerlingen futói között még korábban, elsősorban a szabadidő-sporttevékenységre korlátozódva alakult ki barátság.

Kiss T. József

A két város futóklubjai, tagjai rendszeresen találkoznak egymással, részt vesznek egymás rendezvényein, így legutóbb Gerlingenben a hagyományos Solitude kastélyfutáson. A táv 5, 10 és 21 kilométer volt. A Komárom-Esztergom vármegyei Sprint Futóklub elnöke, Lamatsch János számolt be a 36. alkalommal megrendezett szabadidősport-eseményről. 

A Sprint Futóklub küldöttsége Gerlingenbe már szinte hazajár, 33. alkalommal vettek részt a Solitude futáson.

„36. alkalommal rendezték meg Tata testvérvárosában, a németországi Gerlingenben a már hagyományos Solitude futást. A tataiak és a sprintesek utoljára 2019-ben vettek részt ezen a futáson, mivel 2020-ban és 2021-ben a vírushelyzet miatt erre nem volt lehetőség. 2022-ben pedig csak a hazai versenyzők vehettek részt. A versenyzők a gyerekfutáson kívül 5, 10 és a 21 km-es távok közül választhattak a nem éppen könnyű hegyi futáson. A tatabányai és a tatai sprintesek ezúttal 30 fővel, 33. alkalommal tettek eleget a helyi szervezők, valamint Dirk Oestringer, Gerlingen polgármestere meghívásának. Elmondhatjuk, jól szerepelt a 30 fős magyar »futóküldöttség«” – nyilatkozta Lamatsch János. 

A gerlingeni futók minden év augusztusában a Tatai Minimaraton futóversenyen viszonozzák a tataiak látogatását. A magyarok köszönetet mondtak Palágyi Bélának és Erich Gscheidlének, akiknek hosszú évek óta szívügyük ez az esemény és mindenben segítik a magyar csapatot Gerlingenben. Köszönet a város vezetésének és a KSG klub minden tagjának, hogy ezúttal is nagyszerűen megrendezték a versenyt, amelyen idén 1560 futó vett részt. A búcsúvacsorán elhangzott, augusztusban szeretettel várják a gerlingeni futókat Tatán, Gerlingenben pedig a jövő évi Solitude futásra a sprinteseket. 

A gerlingeni verseny sprintes eredményei: 5 kilométer: 1. La- matsch János, 2. Crisan Marius. 10 kilométer: 1. Kovács András, Fügi Edit, Bánszky Mariann, 2. Karácsonyi Erzsébet. 21 kilométer: 1. Bozó Pál, 2. Dobó Kata, 3. Vigh Péter. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában