Jókai-palacsinta és más ínyenc falatok

2023.05.15. 14:31

Mozgó étteremmé válik júniusban a komáromi Jókai liget

A Food Truck Show 22 legkedveltebb kocsija tölti meg június 2. és 4. között a Jókai ligetet. Itt rendezik ugyanis az Első Komáromi Food Truck Show és Pikniket. A háromnapos fesztivál során nem csupán ételeket és italokat kóstolhatunk, de számos kísérőprogramot is szerveznek.

Szinak Evelyn

A Jókai ligetben tartott sajtótájékoztatót a minap dr. Molnár Attila, Komárom polgármestere és a Food Truck Show vezetője, Horváth Zoltán. 

Horváth Zoltán, a brand vezetője kiemelte: 200 kocsijukból a legkedveltebb 22 táborozik majd június 2-a és 4-e között Komáromban. Fotó: Szinak Evelyn

A városvezető kiemelte, hogy az ország legnagyobb mozgó étterme érkezik Komáromba június 2-a és 4-e között. Nemrégiben született meg a Jókai-palacsinta, ami a street foodok között is megállja a helyét, sőt, a jövő évi Komáromi Napokon egy Guinness-rekordra készül a város. 

„A történelem itthon van Komáromban. Ezért szerettük volna, hogy a városnak legyen egy tradicionális étele, ami felkerül a gasztronómia térképére. A Komáromi Napok alatt több százan kóstolhatták meg a Jókai-palacsintát, a visszajelzés pedig egyértelműen pozitív volt. A Food Truck Show-n szintén jelen lesz ez az ínycsiklandó komáromi étel” – tudtuk meg dr. Molnár Attilától. 

Dr. Molnár Attila

A Food Truck Show kilencedik szezonja indult el pár nappal ezelőtt a Kincsem Parkban, a brand vezetője, Horváth Zoltán pedig elmondta, hogy megszületett többek közt az év kedvence és megvan az év food truckosa is, ők szintén jelen lesznek Komáromban. A show-nak összesen 200 kocsija van, a 22 legkedveltebb táborozik majd három napon át a Jókai ligetben. 

„Készültünk egy QR-kódos digitális étlappal, melyen megtalálhatóak az egyes kocsik kínálatai, de feltüntettük az allergéneket is. A food truck alatt nemcsak a pizzát vagy a hamburgert kell érteni, igazi különlegességek és finomságok készülnek majd minőségi alapanyagokból, frissen és gyorsan a helyszínen” – mond- ta el Horváth Zoltán. 

A háromnapos fesztiválon azonban nemcsak finom ételek és italok lesznek, de egyéb kísérőprogramok is, melyek között megtalálhatóak kézműves-foglalkozások, kutyabemutató, ugrálóvár, illetve kitelepülnek a helyi civil és sportcsoportok, többek közt a Kemence Egyesület, a Street Generations, a DiViSz, a Máltai Szeretszolgálat és a Vöröskereszt. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában