Matek érettségi - Így látták a soproni diákok a matematika érettségi feladatait

A soproni Szent Orsolya Gimnázium néhány diákja már a számonkérés beadásának határideje előtt végzett, de a többség kihasználta a rendelkezésükre álló időkeretet.

kisalfold.hu

Az elsők között érkezett Makó Anna, aki középszinten érettségizett és nagy mosollyal az arcán lépett ki a teremből.

Szerintem nagyon jól sikerült, úgy érzem felkészült voltam és egyáltalán nem voltak nehezek a feladatok. Olyanok voltak, amilyenre számítottunk, nem volt benne meglepetés

– osztotta meg első tapasztalatait.

Makó Anna

Hasonlóan nyilatkozott a szintén középszinten érettségiző Kilin Kende Árpád is, szerinte a feladatok nem voltak nehezek, nehezebbre számított, mindenre felkészültek az órákon.

Kilin Kende Árpád

Stippingerné Frits Gabriella az iskola matematika munkaközösségének vezetője elmondta, hogy összességében egy megoldható feladatsorral találkoztak a diákok.

- Az első részben tizenkét feladatot kellett megoldaniuk. Nem volt benne meglepetés, ahogy a második részben sem. Változatos volt, függvényekkel, Pitagorasz-tétellel, trigonometriával, mértani sorozattal, geometriával találkozhattak a diákok. Kisebb nehézséget talán a bizonyítási feladat adhatott, középszintű érettségin ritkábban adják fel – tette hozzá.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában