Parkolási díj módosítások

2023.05.23. 11:36

Jó hír az új fizető parkolási övezetben élőknek - nem csak egy autó parkolhat kedvezményesen Győrben

A fizető parkolóhelyekről szóló módosított önkormányzati rendelet április 1-ével lépett hatályba. A területi bővítéssel kapcsolatos észrevételek és tapasztalatok alapján felülvizsgálta a közgyűlés az érintett övezetekben élők lakossági parkolási bérletre vonatkozó jogosultságának bővítését. A módosítás tartalmazza, hogy a III/A, III/B, III/C, III/D övezetekben lakossági parkolási bérlet egynél több személygépkocsira is váltható.

Barki Andrea

Fotó: Kisalföld-archívum

A rendelet módosítása szerint: "Lakással rendelkező személy: a természetes személy tulajdonos, haszonélvező, bérló, valamint a velük életvitelszerűen együtt élő közeli hozzátartozó, amennyiben a megadott lakás címe szerepel a lakcímet igazoló hatósági igazolványán lakóhelyként és személygépkocsi tulajdonosa, üzembentartója, továbbá a személygépkocsi használatára munkáltatói igazolás alapján jogosult".

Ezzel együtt átmeneti rendelkezés szabályozza, hogy azon lakosok, akik a III. övezet bővítését követően övezeti vagy második lakossági parkolási bérletet vásároltak, visszaigényelhetik a parkolási bérlet árának különbözetét a GyőrSzol Kft. ügyfélszolgálatán június 30-ig - döntöttek erről is a győri képviselők a májusi közgyűlésen.

Szabályozták a képviselők a győri vízi élménypark előtti Fürdő téren elépített parkolóház díjait. A díjköteles idő hétfőtől vasárnapig 0-24 óra. A Fürdő téren a parkolási díj 320 Ft/óra.

Egy új bérlettípus bevezetését is javasolták a közgyűlésen "Szívügyünk Győr" bérlet elnevezéssel. Ezt azok válthatják ki, akik a III/A- III/D övezetekben található, az önkormányzat fenntartásában működő bölcsödében, óvodában, kulturális vagy szociális intézményben dolgoznak, valamint az alapellátást végző háziorvos és fogorvos, a fogszabályozást, fogröntgen szakellátást végző egészségügyi szolgáltatók, a mellettük dolgozó asszisztensek, adminisztrátorok, továbbá a védőnők is munkáltatói igazolás alapján.

Ezzel a parkolási bérlettel az intézmény főbejáratától számított 200 méteres közterületi távolságon belül havi ezer forintért parkolhatnak munkanapokon. Ugyanez a bérlet jár a nem önkormányzati fenntartású, ugyanilyen tevékenységet végző intézmények győri lakóhellyel rendelkező dolgozói részére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában