Melegködös és ULV technológiával

2023.05.28. 06:35

Folytatódik a földi kémiai szúnyoggyérítés Győr területén - Mutatjuk, merre füstölnek

kisalfold.hu

Forrás: Kisalföld archív

Fotó: Csapó Balázs

Amennyiben az időjárási körülmények engedik, május 28-án, vasárnap földi kémiai szúnyoggyérítést végeznek Győr területén. A melegködös és ULV technológiával működő berendezések a tervek szerint a késő esti órákban dolgoznak.  

Május 28-án, vasárnap a következő területeken várható a melegködös és ULV technológiával működő, földi kémiai gyérítést végző berendezések feltűnése:

Melegködös technológia

Rába töltés jobb-bal part

Bécsi út - Nép utca - Újvárosi töltés

Pinnyéd töltések

Aranypart - Hédervári út -Újfalusi töltés

Sárás nádas

Révfalusi töltés

Bácsa töltés

Károlyháza

Dózsamajor

Szentiváni ártér

Likócsi ártér és Pesti út

Győrszentiván

Győrszentiván Kertváros

ULV technológia

Marcalváros I.-II.

Nádorvárosi temető

Tatai úti kertek

Banai úti kertek

Sashegy

Sziget-Újváros

Nádorváros

Belvárosi parkok

A melegködös gyérítést végző szerkezet működése zajhatással jár, ezért a szolgáltató kéri a lakosság elnéző türelmét. A földi kémiai gyérítés idején a szabadban tárolt gyermekjátékokat, élelmiszereket, evőeszközöket, a szabadban szárított ruhákat, a kezelés napján javasolt összegyűjteni vagy letakarni. A kezelés idejére és az azt követő egy órában javasolt az ablakokat, ajtókat zárva tartani és a külső levegőt bejuttató mesterséges szellőztető berendezéseket kikapcsolni. A kezelt területen termő zöldségeket, gyümölcsöket fogyasztás vagy feldolgozás előtt ajánlott megmosni. A kezelést végző gépkocsi közvetlen közelében tartózkodni nem szabad.

A szolgáltató felhívja a figyelmet arra, hogy a vérszívók elleni küzdelem sikeréhez a lakosság is hozzájárulhat. Mivel a házak közötti területre, a lakóingatlanokhoz tartozó kertekbe közvetlenül nem juthatnak el a szolgáltató járművei, ezért fontos, hogy a magánszemélyek otthonaikban és közvetlen környezetükben megszüntessék azokat a vízgyűjtőket, amelyek a szúnyogok szaporodását segítik. Ez minden olyan edény, eszköz lehet – virágcseréptől az öntözőkannán keresztül az esővízgyűjtőig –, melyekben a víz hosszabb ideig megáll. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában