EzTörténtKisalföld

2023.05.26. 06:13

Erről írtunk 30 - Kiskorú rabló borzolta a kedélyeket 30 éve Győrben

Kikötő átadás, kiskorú rabló és belvárosi fennakadás egyaránt jutott május 26-ra a régmúltban.

kisalfold.hu

40 éve: Kikötőt nyitott a győri Közraktár

Az Iparcsatornát már 1918-ra úgy építhették, hogy ne csak az akkor aktuális ágyúgyár igényeit szolgálja ki, de hajózható is legyen. A külkereskedelmi vállalatok és a győri termelő üzemek képviselőinek jelenlétében ünnepélyesen nyitotta meg korszerű kikötőjét Győrött, az Iparcsatorna mentén az ATI Közraktározási Központ. az Inter lighter nemzetközi hajózási vállalat konténerhordozó bárkája volt az első „vendége” az úi kikötőnek, mely alapanyagot hozott a győri textiles üzemek részére.

 

30 éve: Rendőrkézen a 13 éves rabló

Előbb a Csokonay utcában, később a Kálóczy téren raboltak és késsel fenyegettek meg fiatal lányokat Győrben. A három elkövetőből kettő a soproni Ifjúságvédelmi Intézményből szökött. Egyiküket az édesanyja vitte be a rendőrségre, ám büntetése és fogvatartása is sok megoldatlan kérdést vetett fel, mert S. Péter ekkor mindössze 13 éves volt.

20 éve: Veszélyes hulladék a nyakunkon

Egy Európai Uniós rendelkezés miatt az addig működő elemgyűjtést fel kellett függeszteni a hulladékkezelőnek, de még a patikák lejárt gyógyszer visszavételének jogát is felfüggesztették. A Sopronban előző évben üzembe helyezett 30 elemgyűjtő működését is felfüggesztették. Győrben ideiglenesen a pápai úti szeméttelepre, Sopronban azt javasolták a vásárlás helyére vigyék vissza a vásárlók a kimerült elemeket.

 

10 éve: Nagy munkák a belvárosban

Elkezdődött a Rába kettős festése, ám csúszott a Dunakapu tér felújítása, mert a Reflex környezetvédő Egyesület megfellebbezte az építési engedélyt. A feltárt erődmaradványokra és az árvizvédelmi okokra hivatkozott a szervezet, pedig az építés már örökségvédelmi okok és a feltárás miatt is elhúzódott. A városháza részéről az elkészülést akkor egy évvel későbbre becsülték.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában