EzTörténtKisalföld

2023.05.23. 14:16

Erről írtunk 20 éve - a halott kisfiú tragédiája összehozta a falut

Pofátlan csaló, sportsiker és rekorder tehén egyaránt jutott május 23-ra eddig a Kisalföld történetében.

kisalfold.hu

60 éve: A Kisalföld írt Szalai Sándor sokorópátkai tsz tag háztáji tehenéről, Szegfűről, aki nem csak első lett az országos tejtermelési versenyben két évvel korábban, de napi negyven liter tej mellett rekord értékű borjakat is adott: három utódjáért együtt 97 000 forintot adtak.

A Kisfaludy színház műsorán a Koldusopera volt, és elfogadták Győr város hetven millió forintos költségvetését.

50 éve: Fennállásának 25. évfordulója alkalmából vasárnap délelőtt ünnepséget rendezett a soproni Siketek Általános Iskola és nevelőotthon Cházár András Úttörőcsapata. Az ünnepi megemlékezést Harsányi Csaba igazgató mondta, majd ünnepélyes külsőségek között került sor a 14 kisdobos és 20 úttörő felavatására.

40 éve: Anyja feje fölül” címen beszámoltunk annak a csalónak, Németh István Aradi Vértanúk úti lakos esetéről, aki úgy adta ki a lakást hogy az anyja benne lakott. : „Amikor néhány óra múlva átadta Németh a lakáskulcsokat, a „szerencsés bérlőnek” azt is elmondta, hogy édesanyja két éve meghalt, ő pedig Budapestre költözik. A hölgy rakosgatott új otthonában. de feltűnt neki. hogy a hűtőszekrényben friss húst talált. Akkor kezdett gyanússá válni az ügylet, megkérdezte a szomszédokat, milyen betegségben halt meg a szegény idős asszony. – Betegségben, és meghalt?! – kérdezték a szomszédok. – Délután jön haza a munkahelyéről, a Rába Szállóból.

A bűnügyet a Győri Járásbíróság dr. Laczó Gábor tanácsa a napokban tárgyalta. Németh István büntetése: csalás vétségéért, mint különösen visszaeső, egyévi és hathónapi börtön. Jogerősen.” Futballáz Győrött címmel pedig az aznap esti ETO-Fradi focimeccs eredményét latolgatta a lap.

 

20 éve: A Győri fonoda bezárását gyanították az újságírók, mert a cég alkalmazottjai nem kapták meg a fizetésüket. „A dolgozók elmondták: mikor a fonoda kivált az Uniontextből, még jól működő üzem volt, aztán hirtelen azt vették észre, rosszra fordult minden.”

A Téthez közeli Gyömörén pedig szinte mindenki adott pénzt annak a pécsi alapítványnak, amelyet a hároméves kisfiát elveszítő édesanya hozott létre a rákos betegek megsegítéséért. Az anya, aki könyvet írt gyermeke szenvedéseiről, nem hitte el, hogy ilyen létezik.

 

10 éve tűnt el Erős Zsolt és Kiss Péter, a címlapon pedig a Győri kézilabdás lányok mosolyogtak, akik másfél héttel a Bajnokok Ligája győzelem után díszpolgári címet kaptak. Ugyanekkorra hozták rendbe a korábban szakszerűtlen eljárással tisztított belvárosi Szent György szobrot, mely visszakapta eredeti szépségét.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában