Bő két hét a győri fürdőnyitásig

2023.05.31. 15:53

Az első próbaüzem - Rendhagyó bejárást tartottak a Győri Vízi és Élményparkban - videó, XXL-galéria

Sajtóbejárást tartottak szerdán a június 17-én nyitó RQ Vízi Élménypark és Gyógyfürdő első próbanapján. Kovacsics Imre, a SPA Hungary Holding Zrt. vezérigazgatója vezette körbe a média munkatársait a hatalmas fürdőkomplexumban, ami a Modern Városok program 23 milliárdos támogatásából épült fel.

Simon Roberta

A leghosszabb csúszda 200 méter hosszú és a legtöbb hangulatfényekkel van ellátva, valamint az érkezés pillanatában azt is megtudhatjuk, mennyi idő alatt értünk le. A leggyorsabbak pontokat gyűjthetnek. Fotók: Csapó Balázs

- Csodálatos környezetben, a folyók ölelésében álló győri élményfürdőnek hatalmas szerepe van. Ezzel együtt megépült az árvízvédelmi fal is, ami biztonságot nyújt. A Hajós Alfréd által tervezett épületegyüttest és a Cziráky-obeliszket megtartottuk, a Győri Értéktárba való felvételük folyamatban van - jelentette be Adorján Andrea, polgármesteri főbiztos.

- A múlt és a jelen összekapcsolódása jövőnk biztosítéka és annak záloga. Több mint húsz évet kellett arra várnunk, hogy elkészüljön a győri fürdő második üteme. Hat évvel ezelőtti tervezési folyamat ér véget hamarosan. Már csak két és fél hét van vissza a két és fél éves építkezésből - hangsúlyozta Kovacsics Imre.

Utolsó simítások

Most már tényleg csak az utolsó simításokat végzik a szakemberek, hogy minél otthonosabb és a csinosabb legyen a nyitásig az RQ Vízi és Élménypark, amely igyekszik minden fürdőlátogató igényét kielégíteni, legyen szó pihenésről, szórakozásról, egészségmegőrzésről vagy gyógyulni akarásról.

Végig sétálhattunk és be is ülhettünk a hatalmas japán hangulatú szaunavilágba, amely számos hangulatos kis zegzugot is rejt. A belső szaunafogadó tér közepén egy negyven fokos gyógymedence, fent pedig pihenő tér és bár várja az érdeklődőket. A baráti társaságok pedig VIP RQ Rouge szaunarészleget is igénybe vehetik.

Gyermekbirodalom

A rehabilitációs részleggel az idősebb korosztálynak és gyógyulni érkezőknek szerettek volna kedveskedni, ehhez hatalmas belső gyógyvizes medencéket alakítottak ki, több pihenősarokkal. Az élményfürdő rész több szinten kínál szórakoztatást, ahonnan a hatalmas panoráma ablakokon a Püspökvárra néző kilátás fogadja a vendégeket. Az épület belterét nem csak a fürdő hét tengericsillag kabalája díszíti, hanem több méteresre növő élő növények, köztük banán és pálmafák. Külön gyermekbirodalmat is kialakítottak a kisebb látogatóknak. Itt Kodály Zoltánnak és módszerének állítottak emléket. A medencékben hangszerek locsolják a vizet, míg a falakon zenés játékok foglalják le a családokat.

Feltöltötték már a uszodai részben a 25 méteres úszó- és a kisebb tanmedencét, amely egész évben nyitva tart és gyógyúszásra is használható. Tervezik a korai, akár reggel 6 órás nyitást, hogy munkakezdés előtt, egy frissítő úszásra is legyen ideje.  Kovacsics Imre ötletére óriásplakáton állítottak emléket, annak az idős férfinek, aki gyermekkora óta a fürdőbe jár, és életének utolsó pillanatait is a medencében töltötte.

Fagylaltvilágbajnok különlegességei

A gasztrokínálat széles tárháza várja a külső és belső terekben is a vendégeket: lesznek tematikus büfék, cukrászda, koktélbár a medence partján, ahol Felsődiósi István, fagylaltvilágbajnok különlegességeit is meg lehet kóstolni. Utóbbi kettőből a bejáráson már ízelítőt is kaptunk. Ráadásul olyan törhetetlen poharakból ittuk a frissítőt, amit a látogatók az egymásba folyó, három szintes medencékbe is bevihetnek majd magukkal.

A kinti gyermekmedencében Bíró Lászlónak állítanak emléket a golyóstoll alakú vízipisztolyokkal. Jedlik Ányos nevéhez köthető szódásszifont a többszintes csúszdatoronyba álmodták meg, amely éjszakánként a szivárvány színeiben pompázik a ledes kivilágításnak köszönhetően. A csúszókat 15 fős panoráma lift viszi a szintekre, közben futószalagon érkeznek a két és négyfős csúszógumik. A leghosszabb csúszda 200 méter hosszú és a legtöbb hangulatfényekkel van ellátva, valamint az érkezés pillanatában azt is megtudhatjuk, mennyi idő alatt értünk le. A leggyorsabbak pontokat gyűjthetnek.

Elindult az RQ Rádió

Mellette a hatalmas dzsungel hangulatú vizes gyermekrész kapott helyet, amelyen olyan ismerős figurák is felbukkannak, mint dr. Dézsi Csaba András polgármester kedvenc papagájai, Gerzson és Panka. A fürdőigazgató ígérte, hogy a többi állatot is elnevezik majd a gyermekcsúszdavilágon.

Kovacsics Imre bejelentette, hogy a Pannonhalmi Főapátság Pincészetével közösen egy bort is piacra dobtak, amit nem csak megkóstolni lehet a fürdőben, de haza is vihetnek magukkal a látogatók. Emellett elindult az RQ Rádió, ahol felváltva három sztár dj fogja szolgáltatni a legnagyobb slágereket, köztük Dj Dominique. Készül Kovacsics Imre első mesekönyv sorozata is a hét tengericsillagról, akik a fürdőben találnak otthonra. Az első kötetet a nyitás napján vehetjük először kézbe.

Azonban a június 17. 9 órás nyitás előtti napon, pénteken este 19 órától fergeteges, ingyenes koncerttel kedveskednek a győrieknek és az érdeklődőknek, megköszönve a környéken élők türelmét. A fürdő előtti megújult téren, a parkolólemez mellett ad koncertet a győri kötődésű TNT együttes.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában