Hitet, erőt ad a sport

2023.05.26. 13:25

A fogyatékkal Élők Első Tófutását rendezték Tatán - galéria

89. alkalommal rendezték a Tatai Tófutást, amelynek keretében első alkalommal szervezték meg a Fogyatékkal Élők 1. Tófutását is. Összesen nyolc  különböző távon, női és férfi  kategóriákban több, mint hétszáz amatőr és igazolt futó állt a rajtvonalra.

Kiss T. József

Az első Para Tó Futáson mintegy 80   parasportoló vett részt. Köztük  volt Csúri Ferenc paralimpikon,  aki  kétszer is magára ölthette a magyar címeres mezt, a 2008-as és 2012-es  parolimpián úszásban képviselte Magyarországot és többször szerepelt  Európa-bajnokságon  is. 

A rendezvény célja a város sport hagyományainak ápolása, a  közös futás és a futóversenyek hangulatának megszerettetése volt . Csúri Ferenc paralimpikon elmondta, köszönik a meghívást, máskor is élnek a lehetőséggel. A fiatal sporttársak  jól teljesítették a távot. "Azoknak az embereknek, akik ilyen élethelyzetbe kerültek, a sport hidat képez az ép és a para emberek között. Ha már ilyen helyzetbe kerültünk, mutassuk meg, ha kerekesszékbe is kerültünk, de tudunk futni, sportolni. Sajnos,  bárki  kerülhet ilyen helyzetbe,  nekem hitet, erőt  adott a sport. Örülök annak, hogy a sporttal, az emberekkel foglalkozhatok. Elmondta, gyerekkorában veszítette el a jobb karját, rehabilitációként kezdte  el a gyógyúszást, a parolimpiáig vitte a sport szeretete” - tette még hozzá  Csúri Ferenc.

Bernáth Attila 2005 februárjában, a  28. terhességi héten  koraszülöttként jött világra, súlya 1500 gramm volt. Attila most egy intenzív, költséges terápia előtt áll a, erre gyűjtik a támogatást” - tudtuk meg  Gönczy Mihálytól, az Önkéntesség Tatáért Egyesület (ÖTE) elnökétől.

A 89.Tatai Tó futás  abszolút eredményei

Maraton táv, 42 kilométer: Nők: 1. Kuris Edina, (Oroszlány) 2. dr. Érlaki Andrea (Budapest) 3. Szúróczki Krisztina (Bölcske). Férfiak: 1. Nagy Vilmos (Baj), 2.Biró Attila (Dunaszerdahely, 3. Laczi Roland (Seven Hills). 

21 km: Nők: 1.Varga Judit (Bp)  2. Deák Noémi (Bp) 3. Szabó Zsófia (Berhida). Férfiak:1.Pálmai Gergő,(Szomód)   2.  Domonkos Róbert (Strucc Futóklub)  3. Erdélyi Gergely(Szomód). 

14 km, nők: 1.Koller Kata (Decathlon), 2. Gere Alexandra (Balatonszentgyörgy)  3. Bankó Zita (Bp). Férfiak: 1.Szabolcsi Andás (Sunshin  Team),  2: Koller Zoltán (Győr SZESE) 3. Kovács András (Tata, Footour SE).

Attila gyógyulására gyüjtenek

Az Önkéntesség  Tatáért Egyesület kitűzött célja, hogy beteg gyerekeket, illetve családjukat támogassanak.  Eddig 11tatai és környékbeli gyermeket tudtak támogatni,  összesen  12 millió forinttal. Kitelepülnek futó vagy más sporteseményre és gyűjtést szerveznek, de licitállással a  Tatai Várat ábrázoló grafikára is lehet licitálni, a    az Önkéntesség  Tatáért Egyesület felületén. Aki támogatni szeretné  a gyógyulásban a  tatabányai Bernáth  Attilát(18 éves) a kitelepüléseken teheti meg, vagy az Önkéntesség Tatáért Egyesület felületén:10401976-50526982-84851007, megjegyzés”Attiláért.” 

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában