Forgalomfigyelés

2023.04.12. 11:38

Már az Osztrák kamerák képei is láthatók az Útinform weboldalán

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. Útinform szolgálatának weboldalán mostantól a magyarországi és szlovén webkamerák mellett már az osztrák webkamerák aktuális forgalmi helyzetet mutató képei is elérhetők. További újítás, hogy a hazai balesetek és korlátozások adatlapján ezentúl az érintett út üzemeltetőjéről is információt kap az érdeklődő.

kisalfold.hu

Az Útinform honlapján a kamera ikonra kattintva elérhető Ausztria autópályáinak kameraképe.

Forrás: Útinform

A Magyar Közúthoz tartozó Útinform weboldalán a webkamerákat tartalmazó térképen az osztrák zászlóval színezett kamerára kattintva bárki elérheti az aktuális osztrák forgalmi helyzetet mutató kameraképeket is. 

A magyar-osztrák nemzetközi együttműködés a CROCODILE (Cooperation of Road Operators for Consistent and Dynamic Information Level) projekt keretében jött létre, melynek célja a közép-kelet-európai közlekedési folyosók mentén a térség tagállamainak (hazánk mellett Ausztria, Csehország, Szlovénia, Horvátország, Olaszország és Ciprus) részvételével összehangolt intelligens közúti közlekedési alkalmazások megvalósítása. A társaság keresi a többi érintett tagországgal is az együttműködési lehetőséget, ezzel is biztosítva a minél szélesebb körű közúti tájékoztatást.

Az osztrák autópályán is láthatjuk az aktuális forgalmi helyzetet. 
Forrás: Útinform weboldala

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. tavaly szeptember óta főként a településeket összekötő, illetve azokon átmenő országos fő- és mellékutak üzemeltetési, valamint fenntartási feladatait látja el. A hazai gyorsforgalmi úthálózat nagy része, 291 kilométert leszámítva öt további koncessziós társaság kezelésében van. Ezért hasznos újítás, hogy a weboldalon mostantól a balesetek és korlátozások adatlapján az esemény helyét jelölő ikonra kattintva az útüzemeltetőről is elérhető információ. Az egyes autópályák üzemeltetőit jelölő térkép a Magyar Közút Nonprofit Zrt. weboldalán a linken tekinthető meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában