Rendőrségi beszámoló

2023.04.27. 18:41

Közgyűlés Sopronban - A városban csökkent a bűncselekmények száma - Támogatás a kosárlabdacsapatoknak - fotók

Sopron képviselő-testülete a csütörtöki közgyűlésen megszavazta többek között a soproni férfi és női kosárlabdacsapat támogatását, bírósági ülnököket választottak, de napirendre kerületek az önkormányzathoz tartozó cégek üzleti tervei és a rendvédelmi szervezetek beszámolói is.

Papp Fanni

Jutalom a kosarasoknak

Városunk kosárlabda egyesületei történelmi eredményekkel rendelkeznek mind női, mind férfi szakágban. Az idei Zsíros Tibor Férfi Magyar Kupában fináléba jutott, és második helyezést ért el a Soproni Kosárlabda Club, ami kiemelkedő teljesítmény. A soproni önkormányzat az elért eredményekért négymillió forint támogatásban részesíti a férfi kosárlabdacsapatot. A Sopron Basket női kosárlabda csapat a Magyar Bajnokságban első helyezést ért el, ezzel a sikerrel 16. alkalommal lettek az ország legjobbjai. Az eredményekért hétmillió forint támogatásban részesíti az önkormányzat a csapatot.

Rendőrségi beszámoló

A képviselő-testület elfogadta a Soproni Rendőrkapitányság beszámolóját, ami a 2022-ben megtett közrend- és közbiztonsági intézkedéseiről szólt. Mint a beszámolóból kiderült a bűncselekmények egy része az online térbe helyeződött át. A regisztrált bűncselekmények száma Sopron és környékén kis mértékben, pontosan 6,5 százalékkal emelkedett. A terjesztői magatartással elkövetett kábítószerrel való visszaélések száma az előző évhez képest jelentősen emelkedett, amiben közrejátszik, hogy a kapitányság nagyobb hangsúlyt fektet az ilyesfajta bűncselekmények felderítésére. Nagymértékben csökkent viszont a testi sértések, a kiskorú személyek veszélyeztetése, a garázdaságok, a gépkocsi lopások száma.

A Soproni Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság is beszámolt a tavalyi intézkedései­ről és tevékenységeiről, amit szintén elfogadott a testület.

A közgyűlés további döntései

A közgyűlés jóváhagyta az önkormányzat 2022. évi ellen­őrzési jelentését és az előző évi működési beszámolóját. A képviselő-testület megválasztotta a bírósági ülnököket. Módosították a polgármesteri hivatal alapító okiratát, ami a "védelmi és biztonsági feladatok igazgatása és szabályozása" című új kormányzati funkcióval egészül ki. Elfogadták a Sopron Holding Vagyonkezelő Zrt., a Soproni Városfejlesztési Kft., a Kommunikációs Központ Kft. és az Önkormányzati Hulladékkeze­lő Kft. tavalyi beszámolóját és az idei üzleti tervét. A képviselő-testület megszavazta a Foreno Foglalkoztatási és Rehabilitációs Nonprofit Kft. ügyvezetőjének béremelését, amit május 1-től havi bruttó 940 ezer forintban állapítottak meg.

A rendes ülést ezúttal is rendkívüli követte, ahol többek között meghatározták a Soproni Vízmű Zrt. következő közgyűlésének időpontját. Továbbá a képviselő-testület elfogadta a fenntartható energia és klímaügyi akciótervet. Meghosszabbították szeptember 30-ig a Pro Kultúra Sopron Nonprofit Kft. ügyvezetői pályázatát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában