Jótékony gyűjtés

2023.04.17. 10:32

Közel tízmillió forint adományt gyűjtöttek az Utolsó Napi Szentek Jézus Krisztus Egyháza misszionárusai Tatabányán

Tízmillió forint adományt gyűjtöttek Az Utolsó Napi Szentek Jézus Krisztus Egyháza misszionárusai Tatabánya három nagy szociális intézményének, a Mozgáskorlátozottak KEM-i Egyesületének, a Szivárvány Óvodának és a Tatabányai Járási Egyesített Szociális Intézmények (TJ ESZI) gondozottjai számára. A sajtónyilvános eseményen Szücsné Posztovics Ilona, Tatabánya polgármestere fogadta Az Utolsó Napi Szentek Jézus Krisztus Egyháza (UNSZJKE) küldötteit.

Kiss T. József

Szücsné Posztovics Ilona polgármester (középen), mellette Válóczi Ferenc (jobbra) és az adományozók képviseletében Clark Ayres és Melody Ayres az emléklappal. Fotó: Kiss T. József

Az Utolsó Napi Szentek Jézus Krisztus Egyháza a tavalyi évben elindított és az idei év elején aláírt támogatási szerződés alapján nem egészen tízmillió forinttal, egészen pontosan 9.615.000 forint összeggel támogatta Tatabánya megyei jogú város intézményeit. Így a mostani adományból a Szivárvány Óvoda, a Tatabányai Járási Egyesített Szociális In- tézmények (TJ ESZI) és a Mozgáskorlátozottak Komárom- Esztergom Megyei Egyesülete részesült. 

Szücsné  Posztovics Ilona Tatabánya  polgármestere  a városházán látta vendégül az adományozók képviselőit: Clark Ayres-t és Melody Ayres-t valamint az adományokat  fogadó intézmények vezetőit. Fotó: Kiss T. József

Az egyház tíz éve támogatja a Magyarországon élő, szociálisan hátrányos helyzetű embereket, a Mozgáskorlátozottak Komárom-Esztergom Megyei Egyesületével pedig 2010 óta állnak munkakapcsolatban. Ennyi idő alatt sok támogatás érkezett hozzájuk, a Mozgáskorlátozottak KEM-i Egyesületéhez: – A misszionáriusok többször segítették, támogatták rendezvényeinket – mondta el Válóczi Ferenc, az egyesület alelnöke, aki egyúttal a támogatói akció koordinátora is. Fontos az is, hogy olyan eszközöket szerezzenek be, amiket használni is tudnak a sorstársak, a fogyatékkal élők. Ehhez kell a szervezetük szakmai segítsége, ők tudják, mire van leginkább szükségük. 

A közel tízmillió forintos támogatásból olyan eszközök beszerzésére nyílt lehetőség, amikkel a rászorulók életminősége is javult, mint például a speciális gyerekasztal, -székek, fürdő-etető székek, ápolási ágyak, légzést segítő eszközök, tabletek és speciális szoftverek, hordozható oxigén- koncentrátorok, gördíthető ágy- asztalok, elektromos kapu. 

Az adománynak köszönhetően olyan eszközök beszerzésére nyílt lehetőség, amelyekkel több intézmény lakóinak életminősége jelentősen javulhat.

Az eseményen jelen voltak a tatabányai fogadó intézmények vezetői, képviselői: Válóczi Ferenc, a Mozgáskorlátozottak KEM Egyesületének alelnöke, Smelcné Portik Ágnes, a TJ-ESZI igazgatója és a Szivárvány Óvoda részéről Hetzmann-né Begala Anna. Az Utolsó Napi Szentek Jézus Krisztus Egyházát Clark Ayres és Melody Ayres képviselték. Mint mondták, hálásak azért, hogy segíthettek, ezzel is támogatva a város intézményeit. 

Szücsné Posztovics Ilona polgármester elmondta, az a csodálatos ebben a dologban, hogy vannak olyan nagyszerű emberek, akik átérzik az adományozás súlyát, jelentőségét, azoknak a rászorulóknak adnak, akiknek leginkább szükségük van rá. „A megilletődöttség mellett köszönet illeti az adományozókat. Úgy érzem, ez az esemény polgármesteri munkám egyik fontos állomása. Bízok abban, hogy ez a kapcsolat továbbra is megmarad köztünk, jó együttműködéssel segíthetjük egymás munkáját a továbbiakban is” – tette hozzá Szücsné Posztovics Ilona polgármester. 

Köszönetképpen a városvezető emléklapot nyújtott át az UNSZJKE képviselőinek, Clark Ayresnek és Melody Ayresnek. A hivatalos esemény után az egyház képviselői bejárták az adományokat fogadó intézményeket. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában