Autizmus

2023.04.01. 07:09

Kéken ragyogott a Tűztorony Sopronban - fotók

A soproni Autitok egyesület háromnapos, változatos programsorozattal készült a világnapra, amelyre egyre többen látogatnak el a szervezők örömére.

kisalfold.hu

Fotó: Máthé Daniella

Április 2-án az autizmusra hívták fel a figyelmet szerte a világon. Ezen a napon a városok szimbolikus épületei kéken pompáztak Párizstól-Sopronig, ezzel is rávilágítva az elfogadásra. Sopronban a Tűztornyot világítják meg minden évben, amely ilyenkor beragyogja a várost.

Az autizmus világnapjára a soproni Autitok egyesület is háromnapos programsorozattal készült, amelyre nem csak az érintetteket, hanem mindenkit vártak. Az eseményt a hatodik alkalommal megrendezett "Kék séta" indította pénteken, ahol a résztvevők is kékbe öltözve vettek részt.  A rendezvénysorozat szombaton az Elfogadás túrával folytatódott, a háromnapos eseménysorozatot a "Játszunk együtt" családi nap zárta, ahol az érdeklődők többek között kutyás bemutatón vehettek részt.

Minden évben különleges programokkal készülünk. Nagyon jó látni, hogy egyre több ember nyitott az autizmus iránt

- mondta el Kállai Anikó, az Autitok Egyesület elnöke.

Anikó a kezdetek óta fogja össze a rendezvénysorozatot, szívvel-lélekkel támogatva a közösséget. Egyesület formájában 2017. óta  működnek, amelynek azóta is elnöke.

- Az Autotitok egy mozaikszó, amely az autizmus és titok szavakból tevődik össze. Az egyesület célja, hogy az ép emberek is megismerjék és megtapasztalják, milyen egy autizmussal élő társuk, eloszlassuk azt, hogy ez nem betegség, hanem egy állapot, az idegrendszernek egy rendellenes működése.

Az autizmusban érintett családok a hét többi napján sem maradnak egyedül, hiszen az egyesület a világnapon kívül tematikus napokkal, rendezvényekkel, szülők-szakemberek összejövetelével, szakkönyvtár működtetésével támogatja őket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában