Nekrológ

2023.04.24. 19:46

Gyászol a győri egyetem - 41 évesen hunyt el a kiváló közgazdász

Életének 41. évében elhunyt dr. Völgyi Katalin okleveles közgazdász, egyetemi docens, a Széchenyi István Egyetem Nemzetközi és Alkalmazott Közgazdaságtan Tanszékének oktatója.

kisalfold.hu

"Dr. Völgyi Katalin a felsőfokú tanulmányait a Széchenyi István Egyetem közgazdászképzésében végezte. 2004-ben alapszakon, majd 2006-ban egyetemi kiegészítő szakon kapott oklevelet. 2014-ben a győri Regionális- és Gazdaságtudományi Doktori Iskolában PhD fokozatot szerzett.

2007-től a Közgazdaság- és Regionális Tudományi Kutatóközpont Világgazdasági Intézet Fejlődésgazdaságtani Kutatócsoportja tudományos segédmunkatársaként, később tudományos munkatársaként dolgozott. Elsősorban a kelet-ázsiai országok és integrációk gazdasági folyamatait feltáró kutatási tevékenységet végzett.

2015-2016-ban posztdoktori kutatói ösztöndíjat nyert el Japánban, a Ritsumeikan Egyetemen. Hazatérve 2017-ben a Széchenyi István Egyetem Kautz Gyula Gazdaságtudományi Karán, a Nemzetközi és Alkalmazott Közgazdaságtan Tanszéken kapcsolódott vissza adjunktusként, majd 2022-től docensként alma matere oktatási és kutatási tevékenységébe. Kutatómunkája során különös alapossággal járt el, akár tanulmányírásról, akár vállalati interjúkról vagy kötetszerkesztésről volt szó. Számos témában dolgozott együtt kollégáival. Ennek eredményét több kiváló társszerzős publikáció is igazolja. Oktató- és kutató munkatársai egy mindenkor rendelkezésre álló, a hozzá fordulóknak fenntartások nélkül segítséget nyújtó, alapos és mély tudású kollégaként emlékeznek rá. Érzik hiányát.

A Jóga a Mindennapi Életben Győr-Moson-Sopron Megyei Egyesületének alelnökeként felbecsülhetetlen értékű karitatív, társadalmi munkát végzett. Búcsúztatója 2023. május 30-án 13 óra 30-kor lesz a budapesti Új Köztemetőben" – olvasható a Nemzetközi és Alkalmazott Közgazdaságtan Tanszék munkatársainak nekrológjában.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában