Szakmai beszélgetések

2023.04.21. 11:12

Fórumot rendeztek a gazdáknak Várbalogon

Tartalmas előadások és szakmai beszélgetések várták a gazdálkodókat a várbalogi gazdafórumon a napokban a Riba Lajos Közösségi Színtérben.

kisalfold.hu

A rendezvényen a gyerekek nemezből vércséket, vörösbegyeket és madárfészket készítettek.

A várbalogi önkormányzat immár harmadik alkalommal rendezett gazdafórumot a napokban, ahol a helyi és a gazdálkodókat érintő problémákról, vagy éppen korszerű és a fenntarthatóság irányába mutató technológiákról hallhattak előadást a helyi és környékbeli gazdák. A szervezésbe a Várbalogi Gazdakör mellett már a jánossomorjai Moson Térsége Gazdakör is bekapcsolódott. 

A Life Steppe On Border program részeként megvalósult rendezvény keretében az egységes kérelemhez és termeléshez kötött, átmeneti és nemzeti támogatásokról, a Túzokvédelmi Natura 2000 területeken megvalósítható öntözésről, a biodiverzitás fontosságáról, valamint a gazdálkodás és a vadgazdálkodás összefonódásáról, egymás mellettiségéről tartott előadást Konrád Márta falugazdász, Váczi Miklós, az FHNP munkatársa, valamint Orbán Henrik, az Országos Magyar Vadászkamara vármegyei titkára. 

A tartalmas előadások interaktív szakmai beszélgetéssé alakultak, miközben a legkisebbek kézműves-foglalkozáson készíthettek nemezből vércséket, vörösbegyeket, valamint madárfészkeket a belevaló tojásokkal. Az estet közös étkezés zárta. 

A program következő eseménye a május 28-i Várbalogi Life Nap lesz, ahol a szakmai előadások mellett kulturális programok, koncertek, kézműves-foglalkozások és Moson-síki Bormustra fogadja a kilátogatókat. 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában