Korszerű

2023.04.01. 20:16

Átadták a felújított községházat Rábatamásiban - fotók

Korszerű, esztétikus, minden igényt kielégítő - e szavakkal jellemezhetnénk a szombaton átadott Rábatamási községházát.

Kustor Réka

Fotó: Kustor Réka

Kovács Attila polgármester visszautalt arra, hogy három éve sikerrel pályáztak a Belügyminisztérium és a Magyar Falu Program pályázatán, így 60 millió forint állt rendelkezésükre a munkálatok megkezdéséhez. A teljeskörű, külső-belső felújítás során többek között korszerű irodákat, új, többfunkciós, 130 négyzetméteres házasságkötő termet alakítottak ki, de udvar térkövezés, napelemrendszer, szigetelés is szerepel a sorban. Végül egy újabb Magyar Falu Programos siker segítette őket a rendbe tétel befejezéséhez, és az önkormányzat is jelentős önrészt fektetett be a bútorzattól a klímaberendezésen, járdaépítésen, étkező és tálalókonyha kialakításáig.  

Az, hogy ma egy ilyen nagyszerűen megújult épületben lehetünk, egy nagy csapat közös munkájának eredménye

– mondta a polgármester, aki megköszönte a munkatársainak is a helytállást.

Dr Szele Balázs jegyző felidézte az 1930-as évek közepétől községházaként funkcionáló építmény múltját, majd megjegyezte, "öröm ebbe az épületbe belépni, akár ügyfélként, akár itt dolgozóként". Ahogy fogalmazott, a házasságkötő terem kialakítása régi adósság volt a házasulandó fiatalok, és családjaik felé, míg anno 35 vendég jelenlétében mondhatta ki a pár a boldogító igent, ez a szám immár a háromszorosa lett: 

Anyakönyvvezetőként remélem, hogy sok rábatamási pár köti össze itt az életét, alakít családot, és telepszik le helyben.

Gyopáros Alpár kormánybiztos, országgyűlési képviselő kiemelte, hogy a Magyar Falu Program kapcsán a településre összesen 337 millió forint érkezett, s ha hozzáadjuk a Magyar Közút zrt. kezelésében lévő útfelújítást, akkor ez az összeg eléri a 929 millió forintot.

A délutánt az óvodások, és iskola tanulóinak műsora színesítette, végül Tóth Miklós plébános megáldotta az épületet.   

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában