34. Zrínyi Ilona Matematikaverseny

2023.03.20. 11:55

Országos döntőbe jutottak Komárom-Esztergomból

A 34. Zrínyi Ilona Matematikaverseny Komárom-Esztergom vármegyei döntőjének eredményhirdetését tartották a napokban, a Kőkúti Általános Iskolában.

Kiss T. József

A Matematikában Tehetséges Gyermekekért Alapítvány által meghirdetett versenyre országszerte, illetve határon túlról, Erdélyből, Kárpátaljáról, a Felvidékről és a Vajdaságból összesen 46.684 általános és középiskolás korú diák jelentkezett. Komárom-Esztergom 54 iskolájából közel 1300 diák (1292) jutott be a megyei döntőbe. Közülük a legjobb 138 eredményt elérő diákot jutalmazták. Az országos döntőbe 28-an kerültek: 12 tatai, 7 esztergomi, 3–3 tatabányai és komáromi, 1–1 pedig Ászárról, Dorogról és Nyergesújfaluból. 

– A verseny lebonyolítása sok előkészítő munkával jár. Ezúton is köszönet illeti a segítőket és diákokat. Minden évben örömmel tapasztaljuk, azt, hogy egyre több a matematika iránt érdeklődő tanuló. Biztosak lehetünk abban, hogy aki a matematikán keresztül elsajátította a logikus gondolkodás művészetét, az annak az élet minden területén hasznát veszi majd – mondta el gondolatait Frankel Beatrix matematika–fizika szakos tanár, a Komárom-Esztergom megyei verseny főszervezője. 

A díjakat Bencsik János országgyűlési képviselő, Michl József polgármester, dr. Takács Ádám, a Tatabányai Tankerületi Központ szakmai vezetője, valamint az érintett iskolák igazgatói, vezetői adták át. 

Komárom-Esztergomban 138 diákot díjaztak. A fotón előtérben: Dobos Attila. Fotó: Kiss T. József

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában