Helyreáll a rend

2023.03.01. 22:37

Már készülődnek a visszaköltözésre a csornai intézmények, amelyeknek az energiaválság miatt kellett elhagyniuk a helyüket

Rövidesen visszaköltözhetnek az energiaárak miatt eredeti helyüket elhagyni kényszerülő csornai intézmények. A művelődési központ nagyterme például már fogad vendégeket.

Cs. Kovács Attila

A kiscsornai óvoda április 15-én fogad újra gyerekeket.

Fotó: Cs. Kovács attila

Helyreáll a rend és a csornai, eredeti helyükről az elszabaduló energiaárak miatt ideiglenesen elköltöztetett intézmények rövidesen visszaköltözhetnek megszokott otthonukba. A hírt a képviselő-testület legutóbbi ülésén jelentette be dr. Bónáné dr. Németh Katalin. A Városi Művelődési Központ színházterme például már mától ismét fogad látogatókat, civil szervezeteket. 

A polgármester hozzátette: április 15-től a kiscsornai városrész óvodáját is újra megnyitják, illetve az idősek napközi otthona is elfoglalhatja ismét a Laky Döme utcai épületét. 

„A döntések kellettek ahhoz, hogy idén nemcsak új és a tavalyi évből átütemezett fejlesztéseket tartalmazhat a költségvetésünk, hanem lehetőségünk van megfelelő szintű, biztonságot adó tartalék képzésére” – jegyezte meg a városvezető. 

A testületi ülésen a földszigeti bolthelyiség bérbeadásáról is szó volt. Ez a téma szerepelt már korábban napirenden, ám azóta egyeztettek az üzletet bérbe vevő cég képviselőjével, aki azt kérte, hogy az önkormányzat mérsékelje a bérleti díjat. Elsősorban a megnövekedett rezsiköltségek miatt volt erre szükség. A képviselő-testület úgy határozott, hogy a helyiséget 2027. december 31-ig adja bérbe, havonta 5 ezer forintos bérleti díjért. 
 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában