Területfejlesztési program

2023.03.14. 07:00

Közösségfejlesztés Rábakecölön, Edvén és Vásárosfalun

A vármegyei önkormányzat területfejlesztési keretéből 35,4 millió forintot kapott a helyi közösség fejlesztésére Rábakecöl, Edve és Vásárosfalu.

kisalfold.hu

A program fontos része volt e három település kulturális, gasztronómiai és néprajzi hagyományainak feltérképezése, erősítése. Nagy hangsúlyt fektettek a helyi civil szervezetek által indított közösségépítő tevékenységre is, így már a tervezés során bevonták e szervezeteket, személyeket. 

A Területi és Településfejlesztési Operatív Program támogatásából valósultak meg például nyugdíjasklubok találkozói mindhárom településen. A falvak képviselői részt vettek képzéseken, jól sikerült a Barnak menti fesztivál Rábakecölben, az erdélyi testvértelepülések találkozói, ahogy az Erdélyben és Etyek környékén tett szakmai tanulmányutak is. Vásárosfaluban látogatott volt a kolbásztöltő verseny és a Linkó-feszt is hozta a megszokott színvonalat. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában