Licit két házra és két telekre

2023.03.03. 17:36

Ingatlanokat értékesít a csornai önkormányzat

Ingatlanokat jelölt ki értékesítésre a csornai önkormányzat. Licitet hirdetnek a két házra és a két telekre.

Cs. Kovács Attila

Az Erzsébet királyné utcában a volt idősek otthonát is eladná az önkormányzat. Fotó: Cs. Kovács Attila

Önkormányzati ingatlanok értékesítéséről döntött legutóbbi ülésén Csorna képviselő-testülete. Az intézkedés előzményei tavaly októberre nyúlnak vissza, amikor a testület úgy határozott, hogy a bevételek növelésére megoldást keres. A városnak több olyan ingatlana is van, melyek hasznosítása jelenleg nem gazdaságos. Ezeket jelölték most ki eladásra. 

Az előterjesztésben olvasható, hogy sikeres értékesítéssel csökkenthetők a kiadások, hiszen nem kell utánuk rezsit fizetni és az állagmegóvásra költeni. Másrészt bevételt eredményeznek: a 2023-as költségvetésben 135 millió forinttal szerepel a tétel. Az ingatlanokat – hivatalos értékbecslés után – liciten kínálja megvételre az önkormányzat. 

A listán szerepel a volt idősek otthonának épülete az Erzsébet királyné utcában. 2010-ben költözött el belőle az intézmény, sokáig üresen állt, most térítésmentesen egy táncoktatással foglalkozó egyesület használja. Állaga leromlott, falai vizesednek, a fűtésrendszere korszerűtlen. Licitre kerül az Andrássy utcában az úgynevezett Vörös-ház, melyet a város örökölt egykori tulajdonosától. Szintén jelentős felújításra szorul az ingatlan. Földszigeten egy közel 6 ezer négyzetméteres telket adna el az önkormányzat, melynek már ára is van: 7,7 millió forint. Egy másik üres terület is kalapács alá kerül, mely a Szeder utca mögött található és 8769 négyzetméteres. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában