Próbaüzem és fontos infók

2023.03.28. 13:06

Hétfőn nyit a Kapuvári Tanuszoda - Megnéztük a medencéket - fotók, videó

Április 3-án, hétfőn délelőtt 8 órakor kinyit a Kapuvári Tanuszoda - értesült a kisalfold.hu.

kisalfold.hu

Fotó: Kustor Réka

Április 3-án (hétfő) a járás gyermekeinek és lakosságának nagy örömére, a Kapuvári  Tanuszoda megnyílik - derült ki a Nemzeti Sportügynökség keddi közleményéből.

Fotók a tanuszodáról

Videó

A Kapuvári Tanuszoda Magyarország Kormánya támogatásával épült meg, a Nemzeti Köznevelési Infrastruktúra Fejlesztési Program keretében. A Nemzeti Sportügynökség Nonprofit Zrt. üzemeltetésében álló kétmedencés tanuszoda célja, hogy biztosítsa az iskolások számára a testnevelésórákon történő úszásoktatás infrastrukturális feltételeit. Hiánypótló feladatot lát majd el, hiszen esélyt és helyszínt ad a térségbeli gyermekek mindennapos  sportolására, egészségesebb életkörülményeinek javítására. A fejlesztési koncepcióhoz kitűnően illeszkedő új létesítmény alkalmas az iskolai és óvodai úszásoktatásra egyaránt, de az oktatási időn kívül a település lakosainak, valamint a versenysport képviselőinek is lehetősége nyílik igénybe venni az uszoda szolgáltatásait.

Április 3-án, hétfőn elindul az uszoda terheléses próbaüzeme, mely alatt az előre leegyeztetett csoportok mellett a lakosság is igénybe veheti a létesítményt.

Az uszoda a terheléses próbaüzem időszakában tervezetten hétfőtől csütörtökig 8.00-16.30 óráig, pénteken pedig 8.00-14.00 óráig várja a sportolni, kikapcsolódni vágyókat.

Hétvégenként a létesítmény egyelőre zárva tart.

A nyitvatartási időn belül a lakossági felhasználás a közoktatásbeli úszásoktatás függvényében, az uszoda szabad pályáin történhet. A belépőjegy a próbaüzem alatt a lakosság számára kedvezményesen megváltható: felnőtteknek 600 forint/fő/alkalom, diákoknak és nyugdíjasoknak (igazolvány bemutatásával) 500 forint/fő/alkalom, 3-6 éves gyermekek részére pedig 200 forint/fő/alkalom áron, melynek megváltásával a vendégek saját felelősségre, a próbaüzemi szabályozásoknak megfelelően használhatják az uszodát. Az öltözőszekrények karórával használhatók, melynek kauciója 2.500 forint/alkalom, ezen összeg a karóra visszaadásakor természetesen visszatérítésre kerül. 

A próbaüzem lezárását követően a Kapuvári Tanuszoda hétfőtől péntekig, 8.00 órától 20.00 óráig tart majd nyitva, de iskolaidőben a lakosság részére 16.00 órától 20.00 óráig lesz látogatható. A létesítményben ilyenkor 8.00 órától 16.00 óráig a tanulócsoportok úszásoktatása zajlik majd.

Szombaton és vasárnap 8.00 órától 18.00 óráig mindenki használhatja az uszodát, amellett, hogy ilyenkor is zajlik majd oktatás a medencékben. Az uszoda aktuális foglaltsága természetesen elérhető lesz a jegypénztárnál a lakosság tájékoztatása érdekében - derült ki a közleményből.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában