Baptista Szeretetszolgálat

2023.03.21. 10:39

Gondozóházat avattak Esztergomban

A Baptista Szeretetszolgálat pszichiátriai és szenvedélybetegek nappali ellátásával foglalkozó gondozóházat adott át 140 millió forintos beruházással Esztergomban.

kisalfold.hu

A Dr. Leel-Őssy Lóránt Tábita Esztergomi Telephely nevet viselő létesítmény mindkét betegségcsoportban 50 ember fogadására alkalmas, a rászorultakról három szakképzett szociális munkás gondoskodik. A szeretetszolgálat korábban megvásárolta a névadó házát, aki az esztergomi kórház ideg- és elmeosztályának főorvosa volt, majd felújíttatta az épületet. 

A 140 négyzetméteres létesítményben a szervezet által Esztergomban végzett tevékenységek is helyet kaptak, mint a házi segítségnyújtás, a szociális étkeztetés, az élelmiszermentő program és a kábítószer-élvezők elterelő kezelése. 

A Dr. Leel-Őssy Lóránt Tábita Esztergomi Telephely nyolcvan munkatársa mintegy ötszáz rászorulóról gondoskodik a városban és tágabb környezetében. Az épületben fotókból és tárgyakból kialakított emlékfallal idézik fel a professzor munkásságát és tiszteletére emléktáblát avattak az esztergomi önkormányzattal. 
 

A névadó tiszteletére emléktáblát is avattak. FOTÓ: napiaktualis.hu

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában