Hétvégén marad az ingyenes parkolás

2023.03.31. 11:05

Figyelem! Április elsejétől újabb győri parkolók fizetősek

Több felszíni parkoló válik fizetőssé április 1-jétől Adyváros és Nádorváros egyes részein és a Szent István úti lakótelepen. A parkolóhálózat III. övezeti részében azok jogosultak lakossági parkolási bérlet vásárlására, akik a területen állandó lakóhellyel rendelkeznek, vagy a területen tartózkodási helyük és Győr közigazgatási határán belül állandó lakóhelyük is van.

kisalfold.hu

Fotó: Csapó Balázs

A bérletek megváltásáról legkésőbb április 20-ig kell gondoskodni, addig a szolgáltató csak figyelmeztet. A bérleteket személyesen a Győr-Szol Zrt. Jókai utcai és Orgona utcai ügyfélszolgálati irodáiban lehet megvásárolni. Akik nem jogosultak kedvezményes bérletre, válthatnak mind a III. övezet egyes részeire, mind az egész parkolási hálózatra érvényes, rendszámhoz kötött bérleteket. A nem lakossági bérletek díjai megtalálhatóak a www.gyorszol.hu internetes oldalon.

Az új parkolók jórészt a III. övezeti besoroláshoz tartoznak, ahol április 1-jétől munkanapokon 8 és 18 óra között 320 forint/óra díjat kell fizetni. Szombaton és vasárnap a parkolás ingyenes. A Szent István úti lakótelep érintett része a II. övezeti besoroláshoz tartozik, itt munkanapokon 8 és 18 óra között, valamint szombaton 8 és 14 óra között kell 440 forint/óra díjat fizetni. Parkolójegyet a kihelyezett jegykiadó automatákból vásárolhatnak, illetve mobiltelefonos díjfizetésre is lesz lehetőség. 
 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában