Visszatekintés 2022-be

2023.03.08. 19:19

Évértékelő értekezletet tartott a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Sallai Péter tűzoltó dandártábornok az igazgatóság és a katasztrófavédelmi kirendeltségek tiszti állományának jelenlétében mutatta be a vármegyei katasztrófavédelmi igazgatóság előző évi tevékenységét és eredményeit.

kisalfold.hu

Forrás: Katasztrófavédelem

A tábornok előadásában ismertette hogy a tűzoltók és a tűzvizsgálók egész évben szakszerűen végezték munkájukat és a napelemek, elektromos autók általi kihívásokat is sikerrel vették. Kiemelte, hogy Győr-Moson-Sopronban az önkéntes tűzoltó egyesületek nagy számban vannak jelen és mindig számítani lehet a segítségükre, ahogyan az önkéntes mentőszervezetekre is. A tavalyi évben a védelmi igazgatás hangsúlyos szerepet kapott, a menekültek ellátásával kapcsolatos feladatokat ellátták a kollégák - írta honlapján a Katasztrófavédelem.

A tábornok ezután kitért az önkéntes mentőszervezetek tavalyi minősítő gyakorlataira, a Moson Mentőcsoport minősítő gyakorlata, amelyet november 5-én tartottak, sikeres volt. Mindhárom országos versenyről, a műszaki mentő -, a tűzoltó szakmai-, és tűzoltósport versenyről is Győr-Moson-Sopron hozta el az országos bajnoki címet. Kitért az a tavalyi év jutalmazottjaira is, Élő Lajos alezredes a Kapuvári Katasztrófavédelmi Kirendeltség tűzoltósági felügyelője a Szent Flórián Érdemjelet vehette át, míg a Börcsi Önkéntes Tűzoltó Egyesület nyerte el az „Év önkéntes tűzoltó egyesülete” címet.

Előadásában kitért a fejlesztésekre és külön kiemelte a modern, XXI. századi igényeknek megfelelő soproni Rendészeti Integrált Központot. Szólt a tűzmegelőzési bizottság munkájáról és a rendezvényekről. Zárásként a tábornok megköszönte mindenkinek az egész éves munkáját.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában