Készül a végleges szerkezet

2023.03.29. 19:28

Alagút épül Sopron mellett - szűk területen, feszes határidővel dolgoznak a szakemberek - fotók

Az M85-ös különleges építési projektjét úgy kell kiszolgálni anyaggal és emberrel, hogy a szűk területen mindenkinek legyen elegendő munkaterülete, eközben minden alapanyag időben a helyszínen legyen - adta hírül a Magyar Építők.

kisalfold.hu

Fotók: Nagy Mihály/magyarepitok.hu

A korábbi videónk után ezúttal egy fotógalériával számolunk be az M85-ös gyorsforgalmi úton épülő alagút munkálatairól. A 780 méteres alagutat a Dömper Kft., Subterra-Raab Kft., Pannon-Doprastav Kft. alkotta SDD Konzorcium kivitelezi az M85-ös V. szakaszán, amely a Fertőrákos csomóponttól közel az országhatárig épül ki az Építési és Közlekedési Minisztérium (ÉKM) beruházásában.

Ahogy azt korábban is jeleztük, az északi járatban februárban jutottak el a kivitelezők a két irányból zajló fejtés találkozását jelentő lyukasztásig. A déli járatban ugyanakkor már jóval előrébb tartanak a munkálatok a tavaly nyári lyukasztás után, itt már a végleges szerkezet betonozását végzik – ezúttal ezt a járatot járta be a Magyar Építők fotósa.

A blokkonként haladó géplánc párhuzamosan végzi a munkafolyamatokat

Az öt éven keresztül zajló projekt mindkét járatában a már elkészült elsődleges szerkezet után jelenleg a végleges szerkezet épül. "A végleges szerkezet előre láthatólag ez év végére mindkét járatban elkészül, amit a folyamatos kivitelezéssel lehet teljesíteni" - számolt be róla Kerékgyártó Attila, az SDD Konzorcium projektvezetője.

A déli járatban a végleges szerkezet munkálatai már folyamatban vannak. A géplánc a 6 méteres szigetelő kocsiból, a blokk kiosztással azonos hosszúságú, azaz 12,5 méteres vasszerelő kocsiból, a szintén 12,5 méteres 130 tonnás zsalukocsiból és a szintén 12,5 méteres utókezelő szerkezetből áll.

Fotó: Nagy Mihály/magyarepitok.hu

A projektvezető legnagyobb kihívásként az organizációt jelölte meg. „Ennyi párhuzamosan zajló munkafolyamatot kiszolgálni anyaggal és emberrel nem kis feladat úgy, hogy ezen a szűk területen mindenkinek legyen elegendő munkaterülete, és minden alapanyag időben a helyszínen legyen a folyamatos munkavégzés érdekében. Az egyik fő feladatunk most a munkafolyamatok optimális egymásra szervezése úgy, hogy közben tartani tudjuk a viszonylag feszes határidőt.”

Bővebb részleteket ide kattintva olvashatnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában