Karitatív boraukció

2023.03.28. 07:40

18 pályázót 17 millió forinttal segít a győri Kan­tharosz Alapítvány

A támogatók és a szervezők a gála jóvoltából eddig több mint 82 millió forinttal támogatták a rászoruló gyerekeket. A nagy sikerű rendezvény április 13-i gálájára szinte az összes jegy elkelt.

Simon Roberta

Az április 13-i gálakoncerten Silló István karnagy vezényel. Az egyik sztárvendég Nyári Károly zongorista lesz. Fotó: Csapó Balázs

Nyári Károly zongorajátéka nyitotta meg hétfőn a XI. Kantharosz Jótékonysági Gála és Borárverés sajtótájékoztatóját, amelyen nemcsak a támogatók és a támogatott szervezetek mutatkoztak be, hanem az est zenei és árverési tételeinek kínálatából is ízelítőt kaptak a sajtó munkatársai.

A Kantharosz Gálához, melyet hagyományosan minden év tavaszán rendeznek meg, idén tizenegy meghatározó győri és város környéki civil szervezet csatlakozott a Győri Filharmonikus Zenekar és az ország neves borászai mellett. Példát mutatnak összefogásból, és segítenek a nehéz helyzetbe került gyermekeken, valamint a velük foglalkozó közössé­geken. 

– A támogatók és a szervezők a gála jóvoltából eddig több mint 82 millió forinttal támogatták a rászoruló gyerekeket. A nagy sikerű rendezvény április 13-i gálájára szinte az összes jegy elkelt. A megszokott módon a bevételt jótékony célra fordítja az alapítvány. Ezúttal 18 pályázót 17 millió forinttal segítenek. A Kantharosz Alapítvány jótékonysági koncertjén és a borár­verésen befolyt összeg még tovább növelheti a támogatás mértékét – emelte ki Fehér Gábor, a gála főszervezője. 

A karitatív aukció fókuszában a gyermekek fejlesztése, felzárkóztatása, ápolása, gondozása és nevelése, valamint a tehetségek felkarolása áll. A sajtótájékoztatón a támogatott Csillagszem Down Egyesület egyik képviselője, Strényer Ferencné ismertette az általuk gondozottak speciális helyzetét. Azt is elmondta, hogy a Kantharosz Alapítvány támogatásából tableteket szeretnének vásárolni a Down-szindrómás fiataloknak, ami fejlesztheti a finommotorikájukat. 

Az idei gála kiemelt főtámogatója a CarNet zrt. Fábián Péter ügyvezető igazgató elmondta, hogy évek óta a rendezvény mellé állnak, mindig fontos volt számukra a társadalmi szerepvállalás. 

– Támogatjuk a tehetséges fiatalokat és a rászoruló gyermekeket is, hiszen az övék a jövő – emelte ki Fábián Péter. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában