A jelenkor igényei

2023.02.02. 08:52

Új szakok indulnak a pedagógiai karon a soproni egyetemen

A következő tanévtől három új szakkal bővül a Soproni Egyetem Benedek Elek Pedagógiai Karának képzési palettája. A jelenkor igényeihez igazodva útjára indítják a sportszervezés, a szakoktató és a humánökológia szakot.

kisalfold.hu

 A sportszervezési alapszakot a Testnevelési Egyetemmel közösen indítják el, ami az első olyan szak lesz a Soproni Egyetem életében, amely sporttudományi területet ölel fel. A gyakorlatorientált képzés azoknak a fiataloknak szól, akik a sport világában képzelik el a jövőjüket. A szak­oktató alapszakot – melynek az elődje a műszakiszak­oktató-képzés volt – ugyancsak a szükség hívta életre: a szakképzési centrumok visszajelzései alapján ugyanis a megújult képzésben nincs elég szakoktató. A humánökológia-képzés mesterszakként indul, melynek különlegessége, hogy a környezeti kérdéseket a társadalomtudomány oldaláról közelíti meg. A Földünket érintő, egyre súlyosbodó környezeti problémák okai­val, a következmények kezelési lehetőségeivel ismerkedhetnek meg a hallgatók. 

A továbbtanulni vágyók február 15-ig adhatják le a jelentkezésüket. 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában