Fő cél a munkahelyek megtartása

2023.02.09. 11:53

Tízszázalékos béremelést kapnak a Mosonmagyaróvár Térségi Társulás munkatársai

A Mosonmagyaróvár Térségi Társulás keddi találkozóján döntöttek többek között az idei költségvetésről.

kisalfold.hu

A mosonmagyaróvári térség polgármesterei több napirendet is tárgyaltak ülésükön. Ezek közül a legfontosabb a társulás idei költségvetése. A terv összeállítása során fő szempont volt a munkavállalók létfenntartásának biztosítása, a munkahelyek megtartása, a meglévő szociális támogatási rendszer fenntartása, az intézmények biztonságos működtetése a jelentősen megemelkedett dologi kiadások ellenére.

Amint azt Árvay István társulási elnök külön kiemelte, fontosnak tartották a tízszázalékos béremelést a dolgozók számára. Ahogy a megtakarításokat is. Üres álláshelyekre nem terveztek bért és járulékot, illetve a költségvetési tervek az intézményeknél egyelőre egyszer kétheti bérkiegészítést tartalmaznak, szemben a korábbi költségvetésekkel. Intézményi fejlesztéseket a tervek minimálisan tartalmaznak, többnyire ezek a szükséges eszközpótlásra vonatkoznak.

Idén a kórházi eszközbeszerzés támogatására a lakosonkénti 20 forintot nem fizetik be a települések és a 10 forintos szolidaritási alapba való befizetés is elmarad. Új befizetendő összeg az önkormányzatoknak a társulás intézményeinek biztonságos működését szolgáló hozzájárulás, ami 447,74 forint lakosonként. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában