Rendhagyó értekezlet

2023.02.28. 14:57

Tanárok tanultak a rendőröktől Sopronban

kisalfold.hu

A Kisalföldi ASZC Roth Gyula Erdészeti Technikum pedagógusainak tartott rendhagyó értekezletet a Soproni Rendőrkapitányság szakembere. Az iskola tanulói több alkalommal részt vettek a kapitányság prevenciós programján, most pedig pedagógusaik kaptak közvetlen tájékoztatást. 

Babella-Lukács Katalin, a Soproni Rendőrkapitányság kiemelt bűnmegelőzési tanácsadója előadásában többek között elmondta, hogy mit jelent fiatalkorúnak lenni a büntetőeljárásban, miért is veszélyesek a diákcsínyek, és milyen mértékben kell felelősséget vállalniuk a diákoknak az elkövetett jogsértéseikért. Hogyan tudja a tanár a leghatékonyabban megoldani az iskola mindennapjai során felmerülő, diákok közötti konfliktusokat? Mit tehet a pedagógus, ha az egyik diákjánál kábítószer fogyasztásának gyanúja merült fel? Milyen online visszaélésekkel kapcsolatos esetekben szükséges feljelentés megtételére biztatni a diákot? Az előadást követően a tanárok is egy internetes vetélkedőn vehettek részt. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában