Támogatás a villanyszámlára - a mosonmagyaróvári Nóra és rokkant lánya szűkösen élnek

Roppant szűkösen él szintén rokkant lányával együtt a mosonmagyaróvári Káldy Nóra. Az asszony majd teljes nyugdíja elmenne az áramszámlára.

Mészely Réka

Be kell osztanom a tüzelőt, napi egy táskányi jut – panaszolta Káldy Nóra. Fotó: Kerekes István

Egy családsegítő javasolta a Kisalföld alapítványának támogatásra a mosonmagyaróvári Káldy Nórát és lányát, Ivettet. 

– Gerincproblémáim, közlekedési fóbiám miatt 15 évig voltam rokkantnyugdíjas, egy éve pedig már öregségi nyugdíjat kapok, ami az emelés után alig több, mint hetvenezer forint. A 44 éves lányom az egyetem elvégzése óta szintén több betegséggel küzd, a pajzsmirigyproblémák, nyiroködéma mellett inzulinrezisztenciával, PCO-val és depresszióval. Azóta sokat romlott az állapota, munkát nem tud vállalni, semmilyen juttatást nem kap, így csak az én nyugdíjamból élünk ketten – kezdte beszélgetésünket Káldy Nóra. 

Kabátban is fázunk otthonukban: napi egy táskányi tüzelőt tesznek az évszázados vegyes tüzelésű kályhába. Be kell osztani a fát. A ház hátsó részében viszont hőtárolós kályha ad némi meleget. 

– A nagyszülői házhoz a szüleim építettek hozzá, a hőtárolós kályha akkor még jónak számított. Korábban harmincezer forint átalányt fizettünk az áramra, most ez duplájára nőtt. Így a havi 6 ezer forint gyógyszerszámla mellett már nem sok mindenre jut – panaszolta az asszony. Meleg étel csak hétvégente kerül az asztalra a családsegítők jóvoltából. 

Káldy Nóra hálásan vette át alapítványunktól a 200 ezer forintot, melyet a villanyszámlák befizetésére fordít. 
 

Segíthet Ön is!

A Jóakarat hídja olvasóinkat köti össze a rászorulókkal, az Önök adományaiból segíti őket. Ha bármekkora összeggel hozzá szeretne járulni a támogatásokhoz, azt a Lapcom Média Alapítvány 12096705-01312657-00100008 számlájára utalással megteheti. Köszönjük! 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában