Győri Egyházmegyei Karitász

2023.02.20. 10:37

Öt család otthona szépült meg Győr-Moson-Sopronban

A Győri Egyházmegyei Karitász immár negyedik éve segít lakhatási nehézségekkel küzdő családoknak a Szép Otthonok Program keretében, a Katolikus Karitásszal együttműködve. Tavaly öt család vállalta, hogy a szervezet támogatásával rendbe teszi lakhelyét és környékét.

kisalfold.hu

Az egyik család a megye egyik kistelepülésén egy régi parasztházban él, melynek teljes körű felújítása még évekkel ezelőtt elkezdődött. A segítségnek köszönhetően fokozatosan megtisztult a ház udvara, gondozott veteményeskert jött létre, ezután sikerült befejezni a konyha, a fürdőszoba és a főzőfülke felújítását is, majd a helyiségek mindegyike festést kapott.

A másik család egy, a megyeszékhelyhez közeli településen, családi házban élve szintén komoly felújítási munkákhoz kérte a szervezet segítségét. A nagy méretű háztelek lehetőséget adott kertrendezésre és a veteményeskert bővítésére, a program keretében kapott építőanyagok és szerszámok segítségével pedig megújult két hálószoba, a konyha és az előszoba. A Győri Egyházmegyei Karitász idén várhatóan újabb öt családnak fog segítséget nyújtani a program keretében.

 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában