Mesés falak

2023.02.02. 10:24

Mesefigurák vidítják fel a kis betegeket Észak-Komáromban

Mesefigurákat festettek önkéntesek az észak-komáromi kórház gyermekosztályának falára a napokban. A kezdeményezéssel nemcsak a gyerkőcök arcára csalnak mosolyt, de az ott dolgozók komfortérzete is nő. A jótékonysági akció tavasszal folytatódik.

Szinak Evelyn

Lelkes csapat dolgozott január utolsó hetében az észak-komáromi kórház gyermekosztályán. A helyi művészeti alapiskola tanárai és diákjai egy-egy egyedi mesefigurát festettek fel a VIP-szoba falára, míg a szabadidőközpont munkatársai a Disney-féle Micimackóból ismert figurákkal dekorálták a folyosót. 

A szervező, Less Károly elmondta, nem ez az első eset, hogy egy lelkes csapat összefogott azért, hogy szebbé varázsolják a csupasz falakat a gyermekosztályon. Őt magát személyes indíttatás vezérelte, ugyanis unokaöccsét korábban szintén itt kezelték, és benne a látogatások alkalmával hiány- érzet alakult ki. 

Az osztály főorvosa, Kochan Marian lapunknak elmondta, nagy örömmel fogadták a kezdeményezést, hiszen ezek a figurák mosolyt csalnak a kis betegek arcára. Az osztály 20 ágyas, csecsemőtől 19 éves korig kezelik itt a régió fiataljait. 

A rajzfilmfigurák felfestését többen támogatták, így Keszegh Béla polgármester és Ruman Patrik képviselő, illetve számos cég is a kezdeményezés mögé állt. 
Less Károly hozzátette, azt tervezik, hogy a tavasz folyamán további falakra kerülnek mesefigurák. 

Ügyes kezek aranyos mesefigurákat festettek az észak-komáromi kórház gyermekosztályának falára. FOTÓ: Szinak Evelyn

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában